top of page
  • Foto van schrijverMirthe

20 Second Showdown

Naam: 20 Second Showdown

Soort spel: Partyspel

Aantal speler: 5 - 20 spelers

Speeltijd: 30 minuten

Leeftijd: 10+

Uitgever: 999 games

Prijs: €24.99


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

  • 1 zandloper

  • 200 speelkaarten

Voordat het spel begint kies je een speler die scheidsrechter is. De taak van de scheidsrechter is om de uitdagingen voor te lezen en de timer om te draaien. De andere spelers verdelen zich in 2 teams en gaan tegenover elkaar zitten. Ieder team krijgt één hulpkaart. Je moet ervoor zorgen dat de zandloper aan beide kanten even veel zand heeft, dit staat gelijk aan 20 seconden. De timer leg je op zijn kant en draai je rond, de kant die naar een team wijst bepaalt welke kleur het team is.


De spelregels

Het blauwe en het gele team wisselen om de beurt af, waarbij het blauwe team het spel mag beginnen. De scheidsrechter draait vervolgens de zandloper om, op zo'n manier dat het blauwe team zand verliest. Daarna leest de scheidsrechter snel de uitdagingskaart voor. De startspeler uit het team moet proberen de uitdaging zo snel mogelijk te volbrengen. Zijn teamgenoten mogen niet helpen, tenzij de kaart dat aangeeft.

Zodra het blauwe team de uitdaging heeft volbracht draait de scheidsrechter de timer om en leest hij de uitdaging voor aan het gele team. Het gele team probeert dan ook de uitdaging te volbrengen. Daarna gaat de beurt weer naar de blauwe kant.

Zo gaat het spel verder, totdat het geluid stop en één van de teams geen tijd meer heeft. Het ander team wint dan de ronde!


Kan je een uitdaging niet volbrengen, dan kan je je hulpkaart inzetten en vragen aan je teamgenoten om te helpen. De hulpkaart draai je vervolgens om, deze mag je maar één keer per ronde gebruiken.


Als de scheidsrechter denkt dat de uitdaging te moeilijk is voor een speler, dan mag hij snel een andere voorlezen. Ook mag een scheidsrechter bepalen of een team een opdracht wel of niet goed heeft uitgevoerd. De scheidsrechter moet zo streng of soepel zijn als bij de spelersgroep past.


Voordat een nieuwe ronde begint zorgt de scheidsrechter ervoor dat er aan beide kanten weer evenveel zand zit. De verliezers van de vorige ronde mogen de nieuwe ronde beginnen. Het team dat als eerste 3 ronden gewonnen heeft wint het spel.


Pluspunten

+ Werkt gegarandeerd op je lachspieren.

+ Het is een perfect partyspel.

+ Heel veel verschillende opdrachten.

+ De spelregels zijn heel erg makkelijk.


Minpunten

- Je krijgt de zandloper nooit precies op 20 seconden.


Beoordeling

Kan jij goed jodelen? Of ken je veel verschillende pastasoorten? Dan is 20 Second Showdown echt wat voor jou! In dit hilarische partyspel ga je samen met je team verschillende uitdagingen aan. Je speelt dit spel in twee teams en met 1 scheidsrechter. Je hebt echter wel te maken met tijdsdruk, want de beide teams beginnen met 20 seconden, maar draaien de zandloper om als zij een opdracht goed hebben uitgevoerd, dit wordt bepaald door de scheidsrechter. Daarna is het andere team aan de beurt. Zodra een van de teams geen tijd meer heeft dan eindigt de ronde. Het team dat als eerste drie rondes heeft gewonnen wint het spel!

Dit is een voorbeeld van een perfect partyspel. Wanneer je op een feestje bent of een avondje met vrienden bent, dit spel is dan super leuk om te spelen. Het zorgt voor grappige situaties, want de opdrachten zijn soms heel gek. Sommige opdrachten zijn ook wat langer en sommige heb je zo voltooid. Het is wel van belang dat jij en je teamgenoten goed op elkaar ingespeeld zijn. Anders kan het zomaar zo zijn dat je de rondes snel verliest en dan is het spel wat minder leuk.

Er zijn super veel verschillende opdrachten. Het spel bestaat uit 200 kaarten en deze hebben ieder een voor- en achterkant. Daarnaast zal je de opdrachten ook iedere keer anders uitvoeren, omdat je je vaak op een andere locatie bevindt en met andere mensen speelt. De herspeelbaarheid van het spel is dus hoog.

Het enige nadeel aan dit spel vind ik de zandloper. Het is leuk bedacht dat deze twee kanten heeft, omdat je in twee teams speelt. Je krijgt echter nooit precies 20 seconden aan beide kanten. ook moet je heel snel zijn in het omdraaien zodra je een opdracht goed hebt uitgevoerd.

Al met al is 20 Second Showdown een vermakelijk partyspel. De spelregels zijn super eenvoudig en de rol van scheidsrechter is ook niet altijd verkeerd. Je kan toekijken hoe de andere spelers gekke opdrachten moeten uitvoeren en jij mag ze beoordelen. Je kan zelf bepalen hoe streng je hierin bent, maar laat het een beetje afhangen van de niveaus van beide teams.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page