top of page
  • Foto van schrijverMirthe

50 logicaraadsels

Naam: 50 logicaraadsels voor jonge raadselfans

Soort spel: Familiespel

Aantal speler: 1+ spelers

Speeltijd: 10 minuten

Leeftijd: 8+

Uitgever: Tucker's Fun Factory

Prijs: €9.95


De voorbereiding

Het spel bestaat uit 50 kaartjes met op ieder kaartje 1 raadsel. Op de voorkant van de kaart staat het raadsel en op de achterkant staat de oplossing. Het is ook handig om voor dit spel pen en papier bij de hand te hebben om notities te maken.


De spelregels

Voor je het spel begint is het misschien eerst handig om te weten wat logica nou precies is. Door logica leert men om in patronen te denken. Zonder logica zou de wetenschap helemaal niet bestaan. Als je logisch nadenkt kan je de juiste conclusies trekken, klinkt logisch toch?

Logica gebruiken we heel vaak in het dagelijks leven niet alleen om rekenen en wiskunde te begrijpen, maar ook om situaties in te schatten en angsten te overwinnen. Als je logisch nadenkt, denkt in mogelijkheden, hoe realistisch deze zijn, kan je alles in de juiste volgorde zetten en trek je de juiste conclusies hoe je verder komt.

Dit spel helpt je om het logisch nadenken te oefenen. Je zult er flink bij moeten nadenken, maar als je eenmaal de juiste oplossing hebt gevonden dan zal je super blij zijn.


Het spel is eigenlijk heel simpel: je heb 50 kaartjes met raadsels, je pakt 1 kaartje en probeert het raadsel wat daarop staat op te lossen.

Mocht je niet uit een raadsel komen dan staat er soms op de onderkant in het klein een tip geschreven die je verder op weg kan helpen.

Als je denkt het juiste antwoord te hebben gevonden dan draai je het kaartje om en lees je het goede antwoord op de achterkant. Daarna kan je ervoor kiezen om het volgende raadsel te ontcijferen.


Pluspunten

+ Het spel zit in een klein doosje en is daardoor eenvoudig mee te nemen.

+ Door de korte speelduur is het een fijn spelletje voor tussendoor.

+ Het spel is geschikt om in je eentje te spelen, maar ook met meerdere spelers.

+ Het spel is geschikt voor kinderen en dus een echt familiespel.

+ Je leert logisch nadenken bij dit spel.


Minpunten

- Elk kaartje kan je maar 1 keer spelen.


Beoordeling

Vroeger als de nationale IQ-test op televisie was vond ik het logica gedeelte altijd het leukst om te beantwoorden. Logisch nadenken, verbanden zoeken en je hersens laten kraken ik hou ervan. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook voor volwassenen is het spel echt leuk! Sommige raadsels zijn echte hersenkrakers en heb je niet 1, 2, 3 opgelost. Wat ik fijn vind ik dat het spel dus educatief is en je er dus echt wat van opsteekt.

Daarnaast kan je het spel super makkelijk overal mee naartoe nemen, omdat het in zo'n klein doosje zit. Je kan er makkelijk voor kiezen om af en toe een kaartje tussendoor te doen. Dit kan je in je eentje doen, maar je kan er ook voor kiezen om samen een raadsel op te lossen.

Het enige nadeel van dit spel vind ik dat je de kaartjes maar één keer kan doen en je dan de oplossing dus al weet. Het spel is wel geschikt om dan door te geven aan iemand anders die het leuk vind om logica op te lossen.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page