top of page
 • Foto van schrijverMirthe

All Stars Playlist

Naam: All Stars Playlist

Soort spel: Partyspel

Aantal spelers: 1 - 4 spelers

Speeltijd: 20 - 45 minuten

Leeftijd: 10+

Uitgever: Formula Games

Prijs: €19.99


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

 • 80 muziekkaarten

 • 12 opdrachtkaarten

 • 18 actiekaarten

Zet voordat het spel begint een lekker muziekje op.


De spelregels

Er zijn drie verschillende soorten kaarten:

 • Opdrachtkaarten kaarten (rode achterkant). door het vervullen van de opdrachten op de opdrachtkaart kunnen extra punten worden verdiend

 • Muziekkaarten (groene achterkant)

 • Actiekaarten (blauwe achterkant)

Houdt deze kaarten gescheiden op verschillende stapels. Schud nu alle kaarten goed en geef iedere persoon 2 kaarten van iedere soort. Neem deze kaarten in de hand en laat ze niet zien aan de anderen. Leg de overige kaarten op een of meerdere stapels waar iedereen bij kan.

Het spel wordt altijd gespeeld met een maximum van 4 verschillende genres. In het geval dat je een uitbreidingsset hebt aangeschaft, ruil je 1 genre in voor het nieuwe genre. Dit betekent ook dat je hiermee rekening moet houden bij de opdrachtkaarten. Als bijvoorbeeld het genre "Country" is vervangen door "Tik Tok Hits", dan moet je bi de opdrachtkaarten "Tik Tok Hits" lezen waar er "Country" staat. Ten slotte leg je 5 muziekkaarten open op tafel zodat iedereen ze goed kan zien. Deze 5 kaarten tezamen noemen we de Downloadlijst.


Op iedere muziekkaart staat de volgende informatie:

 • Het genre (pop, rock, country of R&B, Rap, Hip Hop)

 • Het aantal punten dat deze kaart vertegenwoordigd als hij in je afspeellijst komt te staan

 • De naam van de artiest(en) en daaronder de naam van het nummer

 • Genummerde pictogrammen met eigenschappen van het nummer

De kaarten zijn zo gemaakt dat ze zowel voor links als rechtshandigen makkelijk vast te houden zin zodat de belangrijke aspecten goed zichtbaar zijn.


Op iedere opdrachtkaart staat de volgende informatie:

 • Het aantal punten dat de speler krijgt bij het vervullen van de opdracht

 • Het aantal nummers per genre dat in de afspeellijst moet staan om de opdracht te vervullen


Op iedere actiekaart staat de volgende informatie:

 • De actie die de speller (ten alle tijden) mag uitvoeren bij het spelen van deze kaart omschreven in het Engels

 • De actie die de speller (ten alle tijden) mag uitvoeren bij het spelen van deze kaart omschreven in het Nederlands


Degene die als laatste naar muziek uit een eigen afspeellijst geluisterd heeft mag beginnen. Een spelbeurt bestaat uit de volgende handelingen:

 • Pak 1 kaart uit de Downloadlijst en neem die op je hand

 • Voeg een nieuwe kaart van de stapel toe aan de Downloadlijst

 • Pak nog 1 kaart uit de Downloadlijst en neem die op ie hand

 • Voeg opnieuw een nieuwe kaart van de stapel toe aan de Downloadlijst

 • Voeg nummers toe aan je afspeellijst

 • Als je minder dan 2 kaarten hebt aan het eind van je beurt, vul je aan tot 2. Je beurt is nu voorbij. Je mag deze kaarten dus niet meteen spelen

 • Wanneer je een opdrachtkaart vervuld hebt, draai je deze om en mag je een nieuwe pakken zolang er nog opdrachtkaarten beschikbaar zijn

Actiekaarten mogen ten alle tijden gespeeld worden.

Wanneer je 3 muziekkaarten uit hetzelfde genre in je afspeellijst hebt liggen, mag je een extra actiekaart pakken van de stapel. Zijn er geen actiekaarten meer over, schudt dan de reeds gespeelde actiekaarten en vorm hier een nieuwe stapel van.


Indien je geen afspeellijst hebt liggen kun je een nieuwe afspeellijst beginnen. Begin een afspeellijst door minimaal 2 kaarten open voor je neer te leggen. Je mag tijdens je beurt zoveel kaarten toevoegen aan je afspeellijst als je kan, maar je mag slechts 1 afspeellijst maken. Als je een afspeellijst kunt maken, moet je dat ook doen. Je mag de kaarten niet sparen als je ze ook kan neerleggen. Voor het plaatsen van kaarten, geldt het volgende: Een van de pictogrammen op de laatste kaart die je hebt neergelegd moet overeenkomen met de kaart die je wilt toevoegen. De volgende kaarten zin als voorbeeld correct toegevoegd aan de afspeellijst.


Aan het eind van je beurt, moet je ten minste 2 regels van het laatste liedje dat je hebt toegevoegd aan je playlist zingen of neuriën*. Als je dit niet kan, dan heb je volgende opties:

 • Wees eerlijk en zeg dat je het nummer niet kan zingen. Als iemand anders dat wel kan, dan kunnen zij op de tafel slaan en zeggen dat zij het willen zingen. Is het correct, dan mag deze speler het nummer toevoegen aan zin/haar afspeellijst mits de kaart past bij het laatst geplaatste nummer. Past de kaart niet dan komt de kaart op de aflegstapel en heeft niemand deze punten. Klopt het niet wat er is gezongen of weet niemand hoe het nummer gaat, dan blijft deze gewoon liggen.

 • Bluf. Je begint een nummer te zingen of neuriën. Als iemand erachter komt dat je zit te bluffen dan mag degene die erachter is gekomen de kaart toevoegen aan zijn/haar afspeellijst, mits deze past. Past de kaart niet, dan komt hij op de aflegstapel.

 • Als je wordt beschuldigd van bluffen, maar je had het goed, dan verliest degene die je van bluffen beschuldigde de laatste kaart uit zin/haar afspeellijst.

Als ze je niet zo muzikaal bent, of je wilt wellicht gewoon een snel spel spelen, dan kan je ervoor kiezen om regels 1-3 at te schaffen. Het is nog steeds leuk om te zien of 1 van de spelers het nummer wel kan zingen of neuriën.


Zodra een speler 15 muziekkaarten heeft weten toe te voegen aan zijn afspeellijst, maak je de speelronde af en stopt het spel. Iedereen komt dus even vaak aan de beurt. Op dat moment gaan de punten als volgt geteld worden:

 • Is het je gelukt om ten minste 15 muziekkaarten in je afspeellijst te krijgen, dan krijg je I bonuspunt

 • Tel de punten van iedere kaart in de afspeellijst bij elkaar op

 • Bonuspunten kunnen aan dit totaal worden toegevoegd wanneer er 3 of meer liedjes van hetzelfde genre in de afspeellist zitten: 3 liedjes van I genre: 1 bonuspunt, 4 liedjes van 1 genre: 2 bonuspunten, 5 liedjes van 1 genre: 3 bonuspunten etc.

 • Tel hierbij de punten van de opdrachtkaarten op die zin behaald

De winnaar is de speler wiens afspeellijst de meeste punten waard is. De winnaar mag vervolgens bepalen naar welke muziek er wordt geluisterd.


Soms is het leuk om in je eentje een playlist te maken. Als je het spel solo wilt spelen, haal dan de bonus- en negatieve kaarten uit het spel. schud de overige kaarten en neem willekeurig 20 kaarten van de stapel. Leg deze kaarten open voor je neer. Het doel is om een playlist te maken die minimaal 10 punten waard is. Start de afspeellijst door twee kaarten neer te leggen die aan de volgende regels voldoen:

 • Als het genre van de gekozen kaarten hetzelfde is, moet er op beide kaarten ook minimaal pictogram staan dat hetzelfde is. Anders passen de kaarten niet in dezelfde playlist.

 • Als het genre niet hetzelfde is, moeten er op beide kaarten minimaal 2 pictogrammen hetzelfde zijn.

Als Je eenmaal een afspeellijst hebt, kun je nummers toevoegen door een nummer te zoeken dat overeenkomt met de laatste of eerste kaart in de afspeellijst. De regels die hierboven zijn beschreven blijven van toepassing.

Als je geen nummers meer aan de afspeellijst kunt toevoegen, is het om de punten te tellen. Dit doe je door de punten van elke kaart bi elkaar op te tellen. Bonuspunten kunnen worden verdiend als je afspeellijst meer nummers bevat van hetzelfde genre:

 • 3 liedjes van I genre: 1 bonuspunt

 • 4 liedjes van I genre: 2 bonuspunt

 • 5 liedjes van I genre: 3 bonuspunt etc.

Als je meer dan 10 punten hebt behaald, dan heb je die ronde gewonnen. Neem in de volgende ronde en kaart minder, dus slechts 19 kaarten en probeer weer een afspeellijst te vormen van minimaal 10 punten. Als je succesvol bent, ga dan voor 18 kaarten etc.

Je kunt deze solo-versie ook samen met anderen spelen, bijvoorbeeld via videobellen. Elke speler heeft dan zin eigen exemplaar van het spel nodig. Een speler neemt 20 willekeurige kaarten en vertelt de andere spelers welke kaarten ze moeten nemen.

Elke speler zal proberen zin eigen afspeellijst te maken. Degene die de meeste punten wist te verdienen, wint. Als spelers hetzelfde aantal punten verdienen, wint de speler die dit het snelst heeft gedaan.


Pluspunten

+ De spelregels zijn duidelijk.

+ Er zitten actiekaarten in het spel.

+ Het spel is eco-friendly.

+ Het spel zorgt voor grappige situaties.


Minpunten

- Als je niet veel muziekkennis hebt is het geen spel voor jou.


Beoordeling

Haal de muzikant in je naar boven tijdens All Stars Playlist! Tijdens het spel ga je nummers downloaden en toevoegen aan je playlist, maar niet alle nummers passen bij elkaar. Als je aan de beurt bent voeg je kaarten aan je hand toe en kies je een kaart die je wilt toevoegen aan je playlist. Deze moet tenminste één hetzelfde icoontje hebben. Aan het einde van je beurt moet je tenminste 2 regels van de kaart die je als laatst hebt toegevoegd zingen of neuriën. Mocht je dit niet kunnen dan kan je doen alsof en hopen dat je niet betrapt wordt of een andere speler mag het proberen en de kaart toevoegen aan zijn playlist. Zodra een speler 15 punten heeft stopt het spel. Tel de punten van iedere kaart en eventuele bonuspunten bij elkaar op, de speler met de meeste punten wint het spel!

All Stars Playlist is een leuk spel wat ik zou spelen met een groep vrienden. Er zijn vier verschillende categorieën en dus zit er altijd wel iets tussen wat je kent, maar een beetje muziekkennis is wel een vereiste.

De actiekaarten zijn leuk bedacht en zorgen ervoor dat je het spel flink kan opschudden. Zo kan je actiekaarten van andere spelers stelen of minpunten aan hun playlist toevoegen. Ik hou er wel van als je elkaar een beetje kan plagen tijdens een spelletje.

All Stars Playlist is een eco-friendly spel. Dit houdt in dat het spel van materialen is gemaakt die beter zijn voor het milieu. Ik vind het altijd wel een fijn gegeven dat een spel eco-friendly is en de makers daar rekening mee hebben gehouden.

Ik heb niet echt zang-skills, maar neuriën gaat mij prima af. Ik vind het ook wel grappig om andere spelers te horen zingen of neuriën. Daarnaast hoef je niet een heel liedje te kennen, maar slechts 2 regels. Ik vind het goed dat er gewerkt wordt met verschillende genres, ik denk dat iedereen wel bepaalde nummers kent, er ligt altijd wel iets tussen. Naarmate je het spel vaker speelt zal je de nummers die je voorheen nog niet kende misschien nu wel kennen, dus je spijkert ook je muziekkennis bij!

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page