top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Baby Boomer Bingo

Bijgewerkt op: 9 nov. 2021

Naam: Baby Boomer Bingo

Soort spel: Partyspel / Kaartspel

Aantal spelers: 3 - 6 spelers

Speeltijd: 35 minuten

Leeftijd: 18+

Uitgever: DGTL Detox

Prijs: €29.95


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

  • 100 boomeruitspraken

  • 400 millennial-antwoordkaarten

  • 6 bingokaarten

  • 100 fiches


Voordat het spel begint krijg iedere speler een bingokaart en 4 millennialkaarten. De overige millennialkaarten en boomerkaarten leg je op twee aparte stapels met de tekst naar beneden. Als laatste leg je de fiches neer, zodat iedereen er goed bij kan.


De spelregels

Je moet proberen om tijdens het spel als eerste een bingo te krijgen, door vier fiches op een rij te hebben. Je verdient een fiche door het best passende millennial-antwoorden te geven op typische boomeruitspraken.


De oudste speler begint het spel en hij of zij pakt een boomerkaart van de stapel en leest deze hardop voor. De andere spelers kijken op hun millennialkaarten en kiezen hier het beste antwoord uit. Je gekozen antwoord geef je, met de tekst naar beneden, aan de lezer.

Als iedereen een kaart heeft ingeleverd, schud de lezer deze kaarten door elkaar. Zo weet hij niet meer van wie de kaarten kwamen. De lezer leest daarna de boomerkaart opnieuw voor en daarna alle millennial-antwoorden. Hij kiest daarna welk antwoord hij grappigst of het meest passend vindt.


De combinatie van de boomerkaart en het millennialantwoord bepalen op welke boomer op je bingokaart je een fiche mag leggen:

  • Alle spelers behalve de lezer bekijken of ze een fiche op hun bingokaart kunnen leggen.

  • De kleur van het kader op de winnende millennialkaart geeft aan in welke kolom je moet kijken.

  • De boomerkaart geeft aan op welke boomer je een fiche mag leggen.

  • Als de speler die de winnende millennialkaart heeft ingeleverd, maar geen fiche op een boomer mag leggen dan krijgt hij of zij wel een boomerkaart van die ronde. Als je op deze manier 3 boomerkaarten verzamelt, dan mag je deze inruilen voor 1 bonusfiche. Het bonusfiche mag je op ieder moment op een vakje naar keuze leggen.

Na het leggen van de fiches pakt iedere speler, behalve de lezer, een nieuwe millennialkaart. Iedere speler moet altijd in totaal 4 millennial-antwoordkaarten hebben. De speler links van de lezer is nu aan de beurt om een boomerkaart voor te lezen.


Het spel eindigt als een speler bingo heeft, hij wint het spel. Een bingo zijn vier fiches naast elkaar en deze fiches kunnen zowel horizontaal, verticaal of diagonaal naast elkaar liggen.


Pluspunten

+ Het spel is een perfect partyspel.

+ Bingo is in een 'modern' jasje gestoken.

+ De spelregels zijn niet moeilijk.

+ Het spel is geschikt voor verschillende generaties.

+ Het spel zorgt soms voor erg grappige situaties.


Minpunten

- Soms past er geen enkele millennialkaart goed bij de babyboomeruitspraak.


Beoordeling

Hou jij van een potje bingo en een beetje gekke humor? Dan is Babyboomer Bingo het perfecte spel voor jou! Iedere ronde is een nieuwe speler de jury. Deze speler pakt een kaart met een millennialuitspraak en leest deze voor. De andere spelers kiezen een van hun babyboomerkaarten uit die zij daar het beste bij vinden passen of het grappigst vinden. Deze kaarten worden door de jury ingenomen en hij of zij kiest dan de beste kaart uit. Daarna kijk je op je bingokaart of je misschien een combinatie hebt van een babyboomerkaart en millennialkaart, als dit zo is mag je op het juiste vakje een fiche leggen. Daarna is de volgende speler aan de beurt. De speler die als eerst een bingo heeft, dit kan horizontaal, verticaal of diagonaal, wint het spel!

Ik ben een millennial, ik ben geboren in 1993 en nu dus 28 jaar oud. Dit spel is dus een perfect spel voor mij, want in de uitspraken kan ik mij goed vinden. Maar dit spel is niet perse alleen geschikt voor de millennials en de babyboomers, het is geschikt voor iedere generatie. Ik denk dat het spel voor iedereen erg grappig is. Zeker als je een milennialkaart perfect weet te matchen met een babyboomeruitspraak. Dit kan soms voor erg grappige situaties zorgen, zeker als je met babyboomers speelt die dan in de verdediging schieten. Dit is dus een perfect spel om te spelen tijdens feestjes of avonden met vrienden/familie.

Het nadeel van het spel is dat je soms millennialkaarten in je handen hebt die helemaal niet passen bij de babyboomeruitspraken. Dan zou ik je kaart 'dumpen' die je het minst grappig vindt, want de ronde daarna mag je weer een nieuwe kaart pakken.

De spelregels zijn niet moeilijk, je bent er zo doorheen en kan het aan iedereen uitleggen. Wie weet eigenlijk ook niet hoe een goede bingo werkt? Eigenlijk is het spel een soort bingo in een 'modern' jasje gestoken. Maar ja, met al die babyboomeruitspraken weet ik nou niet echt of die spel wel echt zo modern is.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page