top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Black stories - holiday edition

Naam: Black stories - holiday edition

Soort spel: Partyspel

Aantal speler: 2+ spelers

Speeltijd: 2 - 222 minuten

Leeftijd: 12+

Uitgever: Tucker's Fun Factory

Prijs: €9.95


De voorbereiding

Het spel bestaat uit 50 gitzwarte raadsels die over dodelijke vakanties gaan. Elke ronde wordt er 1 raadselmeester gekozen. Alleen deze speler weet de oplossing van het raadsel.


De spelregels

De raadselmeester begint met het voorlezen van de tekst die op de voorkant staat en vraagt de rest vervolgens waarom? Daarna leest hij de achterkant, maar houdt deze informatie voor zichzelf. Dit namelijk het antwoord waar de rest achter moet komen.

Daarna beginnen de rest van de spelers met het stellen van vragen. Zij moeten er rekening mee houden dat de raadselmeester alleen met ja en nee mag antwoorden. Je mag dus niet vragen: 'Is de persoon een man of een vrouw?' dan moet je het anders formuleren, bijvoorbeeld: 'Is de persoon een vrouw?'


Het kan wel zijn dat de spelers helemaal niet op het goede spoor zitten en dus volledig in het duister tasten. De raadselmeester mag er dan voor kiezen om een tip te geven, maar hij hoeft dit niet te doen.


Als het raadselvolk het verhaal helemaal hebben ontrafeld dan is het spel voorbij. Je kan er dan voor kiezen om aan één van de andere 49 raadsels in de doos te beginnen. Het is dan wel leuk om een nieuwe raadselmeester te kiezen.


Pluspunten

+ Leuk dat deze Black Stories een thema heeft.

+ Het spel zit in een klein doosje en is daardoor eenvoudig mee te nemen.

+ Door de korte speelduur is het een fijn spelletje voor tussendoor.

+ Het spel is geschikt om met twee spelers te spelen, maar ook met meerdere spelers.


Minpunten

- Elk kaartje kan je maar 1 keer spelen.

- Het spel is niet geschikt voor jonge kinderen.


Beoordeling

Ik ben fan van Black Stories. Ik speel het graag met vrienden, zelfs nu in de coronatijd kunnen we het spelen. Wij houden wel is online vriendenavonden via zoom en dan proberen we wel eens wat raadsels samen op te lossen. Het enige nadeel is wel dat de persoon die het spel heeft automatisch de raadselmeester is, maar dit mag de pret niet drukken.

Je kan het spel dus met grote groepen spelen, maar het is ook geschikt om met z'n tweeën te spelen. Het kan dan wel wat lastiger zijn, want als je het met een grote groep speelt dan heb je natuurlijk dat er meer mensen meedenken over de oplossing. Ik raad aan om het spel dus met een grotere groep te spelen, dat maakt het spel nog veel leuker!

Het spel is dus geschikt voor verschillende aantallen spelers, maar ik vind het spel helaas niet geschikt voor jongere kinderen, daar zijn de raadsels misschien soms wat te luguber voor. Gelukkig hebben de makers van Black Stories hier wat op bedacht, want er zijn ook versies voor kinderen verkrijgbaar. Hier zal ik binnenkort een review over schrijven.


Deze versie van black stories is een holiday edition. De raadsels gaan dus allemaal over ongelukken en moorden die op vakantie zijn gebeurt. Ik vind dit thema heel leuk gekozen. Het spel zit daarnaast ook in een klein doosje, waardoor je het zelf ook makkelijk mee op reis kan nemen als je het aandurft.

Helaas kunnen de kaarten van Black Stories maar één keer gebruikt worden. Daarna weet je namelijk de oplossing van het raadsel. Gelukkig zijn er veel verschillende versies van Black Stories en zijn de spellen niet al te duur en dus nog genoeg speelplezier! Ik ben groot fan van Black Stories en ik vind dat iedereen eigenlijk minimaal één spel in zijn of haar kast moet hebben!

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page