top of page
 • Foto van schrijverMirthe

Conquer the Throne

Naam: Conquer the Throne

Soort spel: Bordspel

Aantal spelers: 2 spelers

Speeltijd: 20 minuten

Leeftijd: 8+

Uitgever: Tucker's Fun Factory

Prijs: €21.95


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

 • 1 speelbord

 • 2 grote tronen wit

 • 2 grote tronen zwart

 • 4 middelgrote tronen wit

 • 4 middelgrote tronen zwart

 • 3 kleine tronen wit

 • 3 Kleine tronen zwart

 • 3 kronen wit

 • 3 kronen zwart

Voordat het spel begint zet je het spel op zoals het voorbeeld hiernaast. Van links naar rechts plaats je op de voorste rij de tronen klein, middel, groot, klein, groot, middel en klein. Op de 2e rij twee middelhoge tronen voor de twee hoge tronen. De drie Kronen plaats je op de drie Kleinste tronen.


De spelregels

Breng minimaal twee van je drie kronen naar de andere kant van het speelbord waarbij ze moeten eindigen op een troon van jouw speelkleur


Tijdens je beurt mag je een keuze maken uit één van de volgende verplichte acties:

 • Kronen verzetten

 • Tronen verplaatsen.

Voor het verplaatsen van je kronen krijg je per beurt drie stappen die je altijd omhoog of omlaag moet zetten. Je mag zelf bepalen of je de drie stappen met een, twee of drie kronen zet. Verplaatsen gaat altijd via de tronen! Je kunt er voor kiezen elke kroon één stap te verzetten of en kroon drie stappen.

Je mag met je kronen op de tronen van je tegenstander terecht komen of er overheen springen. Je mag nooit van de Kleine naar de hoogste troon in een keer. De kroon mag je alleen verzetten op een aansluitende troon. Een stapje omhoog of omlaag dus.

Je mag met je kroon geen troon passeren waar al een kroon op staat.

Kronen mogen niet op een speelveld op het speelbord staan maar alleen bovenop een troon.


Als je er voor kiest je tronen te verplaatsen moet je er altijd twee verzetten. Je mag kiezen of je de tronen allebei horizontaal, verticaal of diagonaal verzet.

Tronen moeten een vaste hoeveelheid stappen zetten die afhankelijk is van de hoogte van de troon.

 • De kleinste troon 1 stap

 • De middelste troon 2 stappen

 • De grootste troon 3 stappen

Je mag alleen tronen verzetten waarop geen kroon staat!

Je mag tronen over andere tronen heen tillen bij het verplaatsen, maar niet als je dan op een veld uitkomt waar al een troon staat. Als je een troon diagonaal beweegt en op een veld tegen de rand van het speelbord terecht komt, speel je langs de rand verder in gespiegelde richting van waar je vandaan kwam.


Lukt het om jouw kronen naar de andere kant van het speelbord te krijgen op jouw eigen tronen, dan zijn de kronen veilig en heb je een punt. Zowel de kronen als de tronen waar-mee het punt behaalt is, mogen niet meer verplaatst worden.

Wie als eerste met twee kronen op de eigen tronen aan de andere kant van het speer-bord eindigt, is de winnaar.

Veel speelplezier!


Pluspunten

+ De kwaliteit van het spelmateriaal is erg goed.

+ Het spel is strategisch.

+ Het spel is voor 2 spelers.

+ De spelregels zijn eenvoudig.


Beoordeling

Zorg dat je de eerste speler bent die twee van de drie kronen aan de overkant krijgt. Iedere speler krijgt een aantal tronen van verschillende hoogtes. Tijdens je beurt mag je je kronen en tronen verplaatsen. Je mag 3 stapjes zetten met je tronen, deze mag je verdelen over de verschillende tronen. Daarna kan je eventueel ook nog de kronen omhoog of omlaag verplaatsen via de tronen, ze mogen hierbij niet de grond raken of boven op elkaar komen te liggen. Weet jij het spel te winnen?

Het spel ziet er simpel uit, maar daarentegen is het spelmateriaal ook heel goed. Ik denk ook niet dat het spel er heel erg fantastisch uit hoeft te zien voor een goed spel. De speelstukken en het speelbord zijn gemaakt van hout en de doos waar het spel in zit is ook steviger dan normaal.

De spelregels van het spel zijn eenvoudig. Er zijn niet veel regels waar je mee te maken hebt en het spelregelboekje bestaat ook maar uit drie pagina's. je kan dus snel beginnen met spelen!

Op het eerste gezicht lijkt het spel een beetje op schaken, omdat je je speelstukken een bepaald aantal stappen mag laten bewegen. Daarnaast is het spel strategisch en moet je goed vooruit proberen te denken. Daarentegen is het spel ook wel weer heel anders, omdat je ook te maken hebt met kronen die je moet laten bewegen en je mag dan weer geen tronen bewegen waar al een kroon op ligt. Een heerlijke puzzel waar je dus je hersens goed bij kan laten kraken!

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page