top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Escape Room The Game - 2 players

Naam: Escape Room The Game - 2 players

Soort spel: Strategisch spel / escape room

Aantal speler: 2 spelers

Speeltijd: 60 minuten

Leeftijd: 16+

Uitgever: Identity Games

Prijs: €14.49


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

  • Hintboekje per escape room

  • Hint decoder

  • 3 escape rooms

  • Daarnaast heb je een smartphone nodig met daarop de Escape Room the Game app of de chrono decoder met de sleutels uit het basisspel

Voordat het spel begint kies je 1 van de 3 escape rooms uit. Er zijn 2 escape rooms van 60 minuten en een introductie spel van 15 minuten. Door middel van het oplossen van puzzels en raadsels probeer je te ontsnappen. Je kan elke escape room maar één keer spelen.

Iedere speler krijgt pen en papier, zodat je hints kan opschrijven. Je moet voordat je begint de details op de sleutels nauwkeurig bekijken.

Wanneer je met de chrono decoder uit het basisspel speelt dan kan je drie nieuwe batterijen in de decoder doen en de sleutels daarnaast klaarleggen. Als je het basisspel niet hebt dan kan je de app downloaden en het juiste avontuur selecteren. Het is wel aan te raden om met het introductiespel te beginnen.

Je kan eventueel ook nog op de website kijken voor vragen, onderdelen die je zelf kan printen en de walkthrough van het spel met de verborgen aanwijzingen.


De spelregels

Elke escape room bestaat uit 3 delen. In elk deel moet je een code vinden die bestaat uit 4 sleutels, die je vervolgens weer invoert in de chrono decoder. Je wint het spel als je binnen 60 minuten de 3 juiste codes weet te vinden.


Je leest daarna het introductieverhaal op de escape room hardop voor. Vouw daarna deel één van het spel open en controleer of de onderdelen overeenkomen met de omschrijving. Als de inhoud compleet is druk je op start, de klok telt dan af vanaf 60 minuten. Je vouwt nooit zomaar een deel van het spel open tenzij dit is aangegeven.


Alle spelers bekijken de onderdelen nauwkeurig, zowel aan de voor als achterkant. Je zoekt naar aanwijzingen, codes, raadsels en puzzels en lost deze samen op. Als je de eerste 3 codes weet te vinden dan neem je de 4 bijbehorende sleutels en vul je deze van links naar recht in in de chrono decorder. Als de code onjuist blijkt te zijn dan gaat er een foutsignaal af en gaat er ook een minuut van je tijd af. Je moet dan de juiste code zien te vinden, want anders kan je niet verder. Als de code goed is hoor je een goedsignaal en loopt de tijd door voor het volgende onderdeel.

Je opent dan het volgende onderdeel en gaat op zoek naar de tweede code. Wanneer je de derde en laatste code weet te ontrafelen stopt de tijd en hoor je de overwinningsmuziek.


De digitale chorno decoder bevat 6 verschillende sleutels, die elk 4 keer voorkomen. Voordat het spel begint bekijk je deze nauwkeurig, op elke sleutel staat namelijk andere informatie. De informatie komt overeen met de codes die je tijdens het spel zult vinden.


Je kan tijdens het spel ook hints gebruiken om verder te komen. Elk spel bevat 8 standaard hints, 8 extra hints en de antwoorden van deel 1 en 2, deze staan op de binnenkant van de wikkel. Als de decoder een piep maakt betekent dit dat je een hint mag lezen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Zit je daarna nog steeds vast dan mag je ook de extra hint lezen. Op de hints staat ook nog een tijd beschreven, zodat je niet te snel een hint leest.

Kom je er echt niet uit? Dan staan ook de antwoorden van onderdeel op dit blad.


Als je de 3 juiste codes binnen 60 minuten weet in te voeren dan hoor je de overwinningsmuziek en heb je het spel gewonnen! Lukt het je niet om de codes te ontrafelen binnen 60 minuten dan start de tijd opnieuw en kan je doorgaan met zoeken naar de juiste oplossing. De chrono decoder werkt dan ook hetzelfde alleen heb je geen overwinningsmuziek meer en verlies je ook geen tijd meer bij een foute code.


Pluspunten

+ Het spel zit in een klein doosje en is daardoor eenvoudig mee te nemen.

+ Het spel bevat niet 1, maar 3 escape rooms.

+ De puzzels zijn uitdagend.

+ Het spel is te spelen met het basisspel, maar ook met een app.


Minpunten

- De escape rooms zijn maar 1 keer te spelen.


Beoordeling

Dit escape room spel bevat niet 1 escape room, maar wel 3! 3 keer zoveel plezier dus! Doel van het spel is om binnen het uur de oplossing te vinden en te ontsnappen. Deze escape room is speciaal gemaakt voor 2 spelers, normale escape rooms kan je vaak met meerdere spelers spelen.

Je kan het beste beginnen met het introductiespel, dan krijg je de manier van puzzelen en denken goed door en ook weet je dan al decoder precies werkt.

Als je alle codes weet te vinden binnen de tijd dan win je het spel, maar voer je een verkeerde code in dan gaat er een minuut van je tijd af. Je moet dan proberen alsnog de juiste code te vinden. Doe je dit binnen een uur dan win je alsnog. Je kan het spel nog wel gewoon afmaken als je niet op tijd bent, maar het is natuurlijk leuker als je het binnen het uur weet op te lossen.

Mocht je vast lopen dan kan je er ook nog voor kiezen om algemene hints en extra hints te gebruiken om verder te komen.

Wanneer je het introductiespel hebt gespeeld kan je kiezen uit twee escape rooms, Prison Island en Mad House. Deze escape rooms hebben ook een klein beetje verschil in niveau, maar het verschilt niet heel veel. Het gave aan deze escape rooms is dat je de escape room steeds verder open vouwt hoe verder je komt. Er komen steeds meer onderdelen en kamers beschikbaar waarbij je de mysteries moet ontrafelen om verder te komen.

Het is handig als je het algemene escape room spel al hebt, zodat je de decoder uit dat spel kan gebruiken. Als je dit niet hebt dan is dit ook geen probleem, dan kan je een app gebruiken. Deze app werkt overigens heel erg goed. Het voordeel is dan ook dat je het spel zo overal mee naartoe neemt, aangezien het spel niet heel groot is en je de decoder dus ook via de app kan gebruiken.

Het enige nadeel is dat de escape rooms maar 1 keer te spelen zijn, net zoals bij alle escape room spellen eigenlijk. Je kan ze daarna natuurlijk wel doorgeven, want je kan eventueel gebruikte onderdelen ook printen op de website.

Als ik moest kiezen dan vind ik Mad House de leukste escape room. Deze is net wat moeilijker en we waren net op tijd ontsnapt.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page