top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Escape Room The Game familie uitbreiding: Snoepfabriek

Naam: Escape Room The Game familie uitbreiding: Snoepfabriek

Soort spel: Escape room

Aantal speler: 3 - 5 spelers

Speeltijd: 60 minuten

Leeftijd: 10+

Uitgever: Identity Games

Prijs: €10.99


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

  • 3 Enveloppen met spelborden

  • Diverse spelmaterialen

  • 8 Hintkaarten

Je hebt een van de Escape Room The game basisspellen nodig om deze uitbreiding te kunnen spelen. Om je ontsnappingskansen te vergroten, raden we aan eerst de vier spellen uit het basisspel te spelen voordat je een uitbreidingsset speelt.

Pak de spelregels uit Escape Room The Game erbij en lees deze voor het spelen nog een keer goed door.

Je hebt bij elke uitbreiding ook de Chrono Decoder met de 16 sleutels en de Hint Decoder nodig. Leg alles klaar voordat je begint met spelen.


De spelregels

Je oude, gekke (suiker)oom Lucas Ollie heeft al zijn hele leven een snoepfabriek. Hij geeft jullie regelmatig uitgebreide rondleidingen, waarbij hij wild met zijn armen zwaait en enthousiast vertelt over zijn snoep. Of het nu gaat over het maken van drop, de kleur van zuurtjes, de plakkerigheid van lolly's, de trekkracht van spekjes of de grootte van zuurstokken: hij weet overal iets over te vertellen.

Op een dag krijg je verontrustend nieuws van oom Lucas: hij stuurt het bericht "Ongluk ni fbrierk' plus een foto waarop hij vastzit in de kauwgom. Ook ontvang je een ingesproken bericht: "De kauwgom is uitgehard en ik kan alleen mijn mond nog maar bewegen! Het gaat nog zeker een dag duren voordat alle kauwgom weggehaald is. Er ging iets mis met de machine waardoor er een enorme bel ontstond, die ontplofte toen ik naar de machine liep. Dat de machine stilstaat komt op een heel ongelukkig moment, want ik was net bezig met de belangrijkste lading snoep ooit! Voor Halloween... Het feest kan niet doorgaan zonder snoepjes! Ik heb jullie altijd alles verteld, over de machines en de fabriek; help me alsjeblieft de bestelling op tijd klaar te maken, zodat het feest door kan gaan!"


Jullie kijken elkaar aan. Hadden jullie nou maar wat beter opgelet tijdens die rondleidingen van oom Lucas... Als jullie de grote, zoetgeurende fabriek binnenkomen, ontvangen jullie een sms met de bestelling. Maar waar moeten jullie beginnen? Overal staan bakken, dozen en

zakken met snoep... Gelukkig ligt er dus al aardig wat op voorraad.


Open nu deze envelop en controleer of de inhoud compleet is. Druk de onderdelen uit het frame. Zet daarna de Chrono Decoder aan en druk op START. Het spel is begonnen!


Vind uit welk snoep van de bestelling al klaarstaat in de fabriek en maak de nog ontbrekende snoepjes.


Pluspunten

+ Je kan de spelmaterialen opnieuw printen.

+ Het spel is het erg geschikt om te spelen met familie.

+ Er zit een speciaal effect aan een deel van het spelmateriaal.

+ Er zijn hints beschikbaar.

+ Je moet goed samenwerken.


Minpunten

- Je kan het spel slechts één keer spelen.


Beoordeling

In Escape Room The Game Snoepfabriek moet je jullie suikeroom Lucas Ollie zien te helpen. Hij is tijdens het maken van een lading snoep voor Halloween verstrikt geraakt in de kauwgom. Zorgen jullie ervoor dat de bestelling voor Halloween alsnog op tijd af is? En wat is Lucas zijn geheim? Werk samen in deze Escape Room speciaal voor de hele familie! Ook deze Escape Room bestaat weer uit drie delen met puzzels en raadsels die jullie moeten zien op te lossen!

Deze uitbreiding van Escape Room the Game is echt perfect geschikt voor families met kinderen. Wat is nou een beter thema voor kinderen dan een escape room in snoepfabriek? Ik vind daarnaast het verhaal super leuk en het niveau van de raadsels is ook goed te doen. Er staat dat je het spel met 3 tot 5 spelers speelt, maar wij hebben het met z'n tweeën gespeeld. Dat is overigens prima te doen en we hadden zelfs nog tijd over.

Voor deze Escape Room heb je een basisspel nodig. Het maakt daarbij niet uit welke, als er maar een Chrono Decoder en sleutels bijzitten. Zonder basisspel kan je Snoepfabriek niet spelen, want anders weet je niet of je de juiste sleutels gekozen hebt. Ook is het spel helaas maar één keer te spelen, want anders weet je de oplossing natuurlijk al. Dit is natuurlijk zo bij alle escape rooms, maar de escape room doorgeven kan natuurlijk geen kwaad. Wel vind ik het leuk dat Identity Games deze uitbreidingen bedenkt en uitbrengt, zo heb je toch weer een uur speelplezier.

Het verschillende spelmateriaal is lekker vrolijk en kleurrijk en daarnaast zit er aan een bepaald spelmateriaal een speciaal effect. Ik ga niet precies vertellen wat, want daarvoor zal je het spel echt zelf moeten spelen, maar ik kan je wel vertellen dat ik het heel origineel vind en nog niet eerder ben tegengekomen in een escape room spel.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page