top of page
 • Foto van schrijverMirthe

For the Girls

Naam: For the Girls

Soort spel: Partyspel

Aantal spelers: 3 - 20 spelers

Speeltijd: 30 - 90 minuten

Leeftijd: 18+

Uitgever: DGTL Detox

Prijs: €32.99


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

 • 100 roze kaarten

 • 100 paarse kaarten

 • 100 oranje kaarten

 • 100 groene kaarten

 • 100 blauwe kaarten

 • 1 dobbelsteen

Hey girls! Welkom bij jullie gids voor vanavond. We zin allemaal een beetje gestoord, dus don't be shy en bereid je voor want jullie gaan een wilde nacht tegemoet! Ga aan tafel zitten en zet je schrap want... it's time to get messy!

Schud de 5 verschillende stapels kaarten en leg ze gedekt op tafel waar iedereen bij kan.


De spelregels

Wie de meeste Instagram-volgers heeft, mag als eerste de dobbelsteen gooien. Elke kant van de dobbelsteen heeft een kleur die overeenkomt met de kleur van één van de 5 stapels kaarten. De speelster pakt nu de bovenste kaart van de stapel die overeenkomt met de gegooide kleur.

De speelster leest haar kaart hardop voor aan de rest. Vervolgens moet zij onmiddellijk de opdracht of actie uitvoeren die op de kaart staat beschreven. Bij sommige opdrachten is alleen de betreffende speelster betrokken, bij andere is de deelname van de hele groep vereist.

Er wordt met de klok mee gespeeld, dus nadat een opdracht is uitgevoerd, mag de speelster links met de dobbelsteen gooien, enzovoort.

Als de dobbelsteen op zwart landt, mag de speelster kiezen van welke stapel zij een kaart pakt.

De verschillende soorten kaarten zijn:

 • Roze, durven - als je de opdracht goed uitvoert, mag je de kaart houden. Maar als je nog aan het opwarmen bent of als je je om de één of andere reden schaamt, leg je de kaart terug onder aan de stapel.

 • Paars, heb je weleens? - als het antwoord 'ja' is, dan mag je de kaart houden. Zo niet, leg de kaart dan terug onder aan de stapel.

 • Oranje, noem - snel its binnen de opgegeven categorie. De persoon links van je noemt vervolgens iets anders, enzovoort. De eerste speelster die langer dan 10 seconden aarzelt, een antwoord herhaalt of het anders gezegd verneukt, verliest de ronde en moet één van haar kaarten onder aan de stapel terugleggen.

 • Groen, geef - de kaart aan de speelster die het meest aan de beschrijving voldoet. Als bijvoorbeeld op de kaart staat 'Wie is de slechtste kok?', geef de kaart dan aan de speelster die nog geen pan water kan koken zonder het huis in brand te steken.

 • Blauw, geef - de kaart aan de speelster die het meest waarschijnlijk zou doen wat er op de kaart staat. Als de tekst op de kaart bijvoorbeeld luidt "Degene die waarschijnlijk het meest dronken meisje op het feest zou zijn", geef deze kaart dan aan de girl die altijd iets te snel lam is.

In dit spel zin kaarten gelijk aan punten. Degene die aan het einde de meeste kaarten heeft, wint. Easy peasy!

Blijf spelen totdat je Uber buiten op je staat te wachten of totdat iemand 25 kaarten heeft verzameld. De girl met de meeste kaarten aan het einde van het spel is de Winnaar en moet de rest van de avond as absolute Queen van de nacht behandeld worden. Slay, girl!


Pluspunten

+ No boys allowed!

+ Het spel heeft eigenlijk verschillende spellen in één.

+ Het spel is perfect als partyspel.

+ Er zijn veel verschillende kaarten beschikbaar.

+ De spelregels zijn eenvoudig.


Minpunten

- Het is geen spel wat je de hele avond speelt.


Beoordeling

Maak je klaar voor een hilarische avond samen met vriendinnen! Tijdens For the Girls speel je verschillende soorten partyspellen. Als je aan de beurt bent gooi je met de dobbelsteen, pak een kaart van de kleur die overeenkomt met de dobbelsteen en voer de opdracht uit. Zo heb je bijvoorbeeld truth or dare, heb je weleens?, rapid fire, best of the best en most likely to als categorieën. Door het uitvoeren van de opdrachten kan je kaarten verdienen, de speelster die als eerste 25 kaarten weet te verzamelen wint het spel.

Eigenlijk is For the Girls een partyspel met veel verschillende spellen in één. Zo heb je natuurlijk het bekende truth or dare of heb je wel eens? Er zijn echt super veel verschillende kaarten en je raakt eigenlijk nooit uitgespeeld, want het zijn open vragen. Als je het spel speelt met een verschillend gezelschap is de kans dat je telkens dezelfde kaarten trekt niet heel groot. Ik zelf vind trouwens de categorieën heb je weleens? en most likely to het leukst. Vooral most likely to, omdat je dan de hele groep erbij betrekt.

Het spel is echt perfect geschikt als partyspel tijdens een avondje met vriendinnen of misschien wel tijdens een vrijgezellenfeest. Er zitten ook behoorlijk wat pikante vragen tussen, zoals het opnoemen van standjes en het sturen van auberginesmileys naar iemand uit je contactenlijst. Hoe grappig is het dan dat diegene ook nog wat terug stuurt? Het spel zorgt sowieso voor hilarische situaties. Hoe verder het spel vordert hoe grappiger, want je wilt natuurlijk de meeste kaartjes verdienen dus je doet ook je best om sommige opdrachten te halen of geeft misschien wat meer toe tijdens heb je weleens?

Het is wel zo dat je na één spel vaak wel genoeg hebt gespeeld voor een avond. Dit komt doordat het spel vrij lang kan duren. Vooral als je met veel mensen speelt en je sommige dingen ook bespreekt met elkaar. Het kan dan soms lang duren voordat iemand 25 kaarten heeft verzameld. Neemt niet weg dat ik het echt een leuk spel vind en sowieso thuishoort tijdens een leuke girls night.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page