top of page
  • Foto van schrijverMirthe

In Een Hand Omdraai

Naam: In Een Hand Omdraai

Soort spel: Partyspel

Aantal speler: 2+ spelers

Speeltijd: 30 minuten

Leeftijd: 7+

Uitgever: Megableu

Prijs: €24.95


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

  • 1 elektronisch bewegende hand

  • 94 doen, durven, waarheid kaarten

  • 6 jokerkaarten

Voordat het spel begint gaan alle spelers om de hand heen zitten. De stapel met actiekaarten leg je op een gesloten stapel op tafel. Iedere speler ontvangt een jokerkaart, deze mag slechts één keer per spel ingezet worden. De jongste speler mag het spel beginnen en start de hand.


De spelregels

Tijdens dit spel moet je proberen om als eerste 6 kaarten te verzamelen door doen, durven en waarheid uitdagingen te voltooien.

De hand zal in cirkels gaan draaien en als deze stopt met een wijsvinger een speler aanwijzen. Een andere speler pakt de bovenste kaart van de stapel. Hierna kiest de aangewezen persoon uit waarheid of durven, de opdracht wordt dan voorgelezen. Er wordt door de andere spelers bepaalt of hij de opdracht succesvol heeft uitgevoerd. Mocht dit niet zo zijn of hij weigert de opdracht dan moet hij de uitdaging doen die onderaan de kaart staat. Nadat de speler de opdracht heeft uitgevoerd wordt de hand weer gestart om een andere speler aan te wijzen.


Wanneer je met succes een waarheid of durven opdracht uitvoert dan mag je de kaart houden. Slaag je hier niet in de voer je dus de doen opdracht uit. Weiger je deze opdracht of lukt het je niet dan moet je een kaart inleveren die je eerder hebt gewonnen.


Er zijn ook nog jokerkaarten in het spel, deze mag je inzetten als je een waarheid of durven opdracht niet wilt uitvoeren. Je hoeft de opdracht dus niet uit te voeren, je verliest geen kaart maar wint er ook geen. Je mag daarna wel een tegenspeler aanwijzen die de opdracht wel uit moet voeren. Indien deze speler de opdracht tot een goed einde weet te brengen dan ontvangt hij twee kaarten. Wilt hij dit niet dan kan hij alsnog de doen opdracht uitvoeren, anders verliest hij een kaart. De speler die als eerste 6 kaarten heeft verzameld mag zich de winnaar van het spel noemen.


Pluspunten

+ Het spel is geschikt voor jong en oud en dus een echt familiespel.

+ Het spel is geschikt voor op feestjes.

+ Het spel brengt mij terug naar mijn jeugd.

+ Het spel werkt gegarandeerd op je lachspieren.

+ Er zijn jokerkaarten beschikbaar.


Minpunten

- De kaartjes zijn na verloop van tijd op.


Beoordeling

Ken jij doen, durven of de waarheid nog? Een spel dat ik heel wat keren gespeeld heb in mijn jeugd, 'In een Handomdraai' is eigenlijk zo'n soort spel. Door opdracht te voltooien verzamel je kaartjes. De hand zal gaan draaien op tafel en wanneer deze stopt wijst hij een vinger aan. Die speler moet een waarheid of durven opdracht uitvoeren. Als het je lukt dan mag je het kaartje houden, maar lukt het je niet dan kan je altijd nog de doen opdracht uitvoeren. Anders moet je een kaartje inleveren die je eerder hebt gewonnen. De speler die als eerste 6 kaartjes heeft verzameld wint het spel!

Het leuke vind ik dat je dus terug gaat naar je jeugd, ik heb genoeg potjes doen, durven of de waarheid gespeeld. Nu hoef je alleen de uitdagingen niet zelf te verzinnen. Het nadeel is alleen dat de kaartjes na verloop van tijd op zijn. Het zijn 94 kaartjes, dus het zijn er wel aardig veel en je kan natuurlijk altijd zelf je eigen uitdagingen verzinnen.

Het spel werkt trouwens gegarandeerd op je lachspieren en doet het zeker goed op feestjes, maar ook met families en kinderen. Als de vragen je een beetje te moeilijk zijn of je wilt ze niet beantwoorden dan kan je altijd nog een jokerkaart inzetten. Iedere speler krijgt er aan het begin van het spel één en deze mag je dus ieder moment inzetten. Daarnaast mag je een andere speler aanwijzen die de opdracht wel moet uitvoeren. Zo kan je dus achter hele grappige dingen komen, zeker als je weet dat een andere speler deze niet wilt beantwoorden.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page