top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Jungle Trip

Naam: Jungle Trip

Soort spel: Kaartspel

Aantal speler: 2 - 5 spelers

Speeltijd: 15 minuten

Leeftijd: 5+

Uitgever: Piatnik

Prijs: €10.95


De voorbereiding

Het spel bestaat uit 55 kaarten, waarvan er 5 verschillende gekleurde setjes zijn bestaande uit 11 kaarten.


Voordat het spel begint ontvangt iedere speler een set kaarten van een bepaalde kleur. Deze set bestaat uit twee van elk getal (1 t/m 5) en een 6. Je houdt je kaarten in je hand en geheim voor de andere spelers. De setjes kaarten die over blijven gaan terug in de doos.

Je bepaalt vervolgens samen wie de punten bijhoudt.


De spelregels

Alle spelers kiezen een kaart uit hun hand en leggen deze gesloten voor zich neer op tafel. Wanneer iedereen een kaart heeft gekozen draai je tegelijkertijd je kaart om. Zijn alle kaarten verschillend? Dan wint de speler met de hoogste waarde de slag, deze krijgt alle kaarten. Je legt de kaarten in een apart stapeltje voor je neer op tafel.

Het kan ook zo zijn dat er twee spelers zijn met hetzelfde getal. in dat geval vallen deze kaarten tegen elkaar weg en tellen ze dus niet meer mee voor de hoogste waarde. De speler die daarna de hoogste kaart heeft wint vervolgens de slag.

Wanneer iedereen toevallig dezelfde kaart neerlegt dan wint niemand die slag. De kaarten vormen een stapeltje en gaan dan naar de winnaar van de volgende slag, deze speler wint dus eigenlijk 2 slagen in één.

Je herhaalt dit totdat alle kaarten zijn gespeeld, er zijn dus 11 slagen in totaal. Na deze 11 slagen krijgt iedere speler zijn setje kaarten weer terug. Er wordt net zo lang doorgespeeld totdat er een speler 15 punten heeft, deze speler wint uiteindelijk het spel.


Wanneer je wilt dat het spel langer duurt kan je er ook voor kiezen om door te spelen tot een hoger puntenaantal, bijvoorbeeld 20.


Pluspunten

+ Het spel zit in een klein doosje en is daardoor eenvoudig mee te nemen.

+ Door de korte speelduur is het een fijn spelletje voor tussendoor.

+ Het spel is geschikt voor jong en oud en dus een echt familiespel.

+ Een perfect instapmodel voor mensen die nog niet zo bekend zijn met slagenspellen.

+ Het artwork van de kaarten ziet er leuk uit.


Minpunten

- Het spel heeft weinig diepgang.


Beoordeling

Jungle Trip is het perfecte instapmodel als je een keer een slagenspel wilt spelen. Iedere speler krijgt een setje kaarten. Vervolgens speel je telkens een kaart uit je hand weg. Deze leg je gesloten op tafel en als iedereen dit gedaan heeft draai je allemaal tegelijkertijd de kaarten om. De speler met de hoogste kaart wint de slag, maar als meerdere spelers dezelfde kaart spelen dan doet telen deze niet meer mee. Dan wint de speler die daarna de hoogste kaart had. Je krijgt een punt voor iedere slag die je wint en de speler die als eerste 15 punten heeft wint het spel.

Het is dus een simpel slagenspel, want je hebt niet kaarten met speciale functies. Dit maakt het spel zeer geschikt voor mensen die nog niet echt bekend zijn met zo'n soort spel of voor kinderen. Doordat je niet allemaal extra regels hebt die je erbij hoeft te houden. Wel is het dus zo dat Jungle Trip weinig diepgang biedt, dus het is niet een spel wat je de hele avond speelt. Het spel speelt wel lekker snel weg, dus je kan wel snel meerdere potjes achter elkaar spelen of een puntenaantal afspreken waarbij het spel stopt.

Ik vind Jungle Trip dus een leuk spelletje voor tussendoor, maar ik ga dan toch liever voor een slagenspel met meer diepgang. Mocht je het spel met kinderen spelen dan is het dus wel een aanrader.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page