top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Lift Off

Naam: Lift Off

Soort spel: Kaartspel

Aantal speler: 2 - 5 spelers

Speeltijd: 15 minuten

Leeftijd: 6+

Uitgever: Tucker's Fun Factory

Prijs: €12.95


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

  • 56 speelkaarten

Voordat het spel begint schud je de kaarten en leg je vier willekeurige kaarten in het midden van de tafel. Deze kaarten zijn het lanceerplotform en worden gebruikt om het spel te beginnen. De overige kaarten verdeel je onder de spelers, het kan zijn dat sommige spelers een extra kaart krijgen.


De spelregels

Je moet proberen om de meeste sets van steeds drie kaarten te verzamelen. Elke set bevat een raket, een astronaut en een maan, maar elke kaart moet steeds anders zijn. De kleur en het aantal afbeeldingen op een kaart moet per kaart in de set verschillend zijn.

Op elke kaart staan één, twee of drie afbeeldingen van een astronaut, raket of maan op een oranje, blauwe of groene achtergrond. De kaarten zijn dubbelzijdig en hebben dus een andere voor- en achterkant.

Je speelt dit spel tegelijkertijd en je speel een kaart wanneer je kan en zo snel als je kan. De vier kaarten in het midden probeer je tegelijkertijd samen om te draaien. Wanneer je een kaart op hand hebt die in alles afwijkt van de lanceerplotformkaart dan mag je deze half over de kaart die er al ligt leggen. Beide kaarten moeten hierbij zichtbaar blijven.

Als je een set van drie kaarten weet te voltooien dan heb je een Lift Off gemaakt. Elke kaart moet hierbij een verschillende achtergrondkleur, aantal en figuur hebben. Je pakt de set en legt deze bij je neer. Je legt daarna een nieuwe kaart bij het lanceerplatform, zodat deze weer uit vier kaarten bestaat.

Zodra een speler geen handkaarten meer heeft of niemand meer een kaart kan spelen, stopt het spel. De spelers tellen nu het aantal kaarten dat ze met Lift Offs verzameld hebben, de overgebleven handkaarten tellen niet mee. De speler die de meeste kaarten heeft wint het spel!


Je kan ook nog een andere variant op het spel spelen. Je speelt het spel zoals hiervoor beschreven, maar zodra je een Lift Off hebt schuif je deze kaarten in elkaar, zodat je alleen de laatst gespeelde kaart nog ziet. Daarnaast voeg je nog een nieuwe kaart toe aan het lanceerplatform. De speler die als eerste al zijn kaarten kwijt is wint het spel. Mocht het zo zijn dat niemand meer een kaart kan spelen dan wint de speler met de minste handkaarten.


Pluspunten

+ Het spel zit in een klein doosje en is dus eenvoudig mee te nemen.

+ Het spel is geschikt voor jong en oud en dus een echt familiespel.

+ Je speelt het spel allemaal tegelijkertijd.

+ De kaarten zijn rond.

+ Je traint je reactievermogen met dit spel.


Minpunten

- Het is geen spel wat je de hele avond speelt.


Beoordeling

Test je reactievermogen in Lift Off! Tijdens dit snelle spel moet je proberen om zo veel mogelijk setjes kaarten te verzamelen. Aan het begin van het spel liggen er 4 kaarten op tafel, deze kaarten hebben allemaal een kleur en een aantal figuren (astronaut, maan of raket). Je verdeelt de rest van de kaarten onder de spelers. Zodra het spel begint moet je dus setjes van 3 kaarten vormen, maar deze kaarten moeten er alledrie anders uitzien. Dus een andere kleur, ander figuur en een ander aantal figuren. Als je een setje van drie kaarten hebt dan heb je een Lift Off en mag je de set weg pakken. Zodra een speler zijn hand heeft leeg gespeeld stopt het spel en tel je je kaarten, heb je de meeste kaarten? Dan win je het spel!

Lift Off is een heel erg leuk spel om te spelen, je pakt het er zo bij en de regels zijn eenvoudig en snel uit te leggen. Je moet wel een goed reactievermogen hebben bij dit spel. Je gaat natuurlijk proberen om stapels met drie kaarten te maken, maar deze kaarten mogen niet dezelfde kleur, hoeveelheid en soort hebben. Je hebt aan het begin van het spel super vee kaarten, dus je moet snel de juiste kaarten zoeken. Daarnaast kan het zo zijn dat jij een tweede kaart neerlegt, maar een andere speler de derde en dan wint hij de set. Je moet dus snel reageren om de juiste setjes te vormen. Ook vind ik het leuk dat je het spel met alle spelers tegelijkertijd speelt, dit zorgt voor chaotische, maar hilarische momenten. Het is wel handig dat de kaarten rond gemaakt zijn, hierdoor is het een stuk makkelijk vasthouden en zoeken. De kaarten hebben namelijk een voor en achterkant, welke je beide mag gebruiken om een Lift Off te vormen.

Met de herfstvakantie voor de deur is Lift Off een perfect spel om te kopen, waarom? Ten eerste zit het spel in een klein doosje en kan je het dus zo in een vakantiekoffer meenemen of tas, maar dat niet alleen. Het spel zit ook nog in een super stevig metalen blikje, dus het zal ook niet snel beschadigen. Perfect dus om mee op reis te nemen!

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page