top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Mickey and Friends Food Fight

Bijgewerkt op: 5 apr. 2022

Naam: Mickey and Friends Food Fight

Soort spel: Dobbelspel

Aantal spelers: 3 - 5 spelers

Speeltijd: 15 minuten

Leeftijd: 6+

Uitgever: The Op Games

Prijs: €25.-


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

  • 1 dienblad

  • 5 persoonlijke dienbladen

  • 60 etenswaren

  • 13 Mickey-medailles

  • 5 dobbelstenen

Voordat het spel begint plaats je het dienblad in het midden van de tafel. Elke speler neemt een voedseldienblad als zijn persoonlijke speelmat. Verdeel 3 dobbelstenen, één van elk type, aan elke speler. Elke speler heeft een willekeurig assortiment voedsel nodig gebaseerd op het aantal spelers. Voor 3 spelers speel je met 20 stuks, 4 spelers spelen met 15 stuks en 5 spelers spelen met 12 stuks. Spelers leggen deze etenswaren op hun persoonlijke dienblad.


De spelregels

Gooi de dobbelstenen en begin voedsel naar de andere spelers te gooien. Of je ze nu bespat met een milkshake of bedekt met hotdogs, de winnaar van de ronde is de speler die als eerste zijn bord leegt! Het is een gelijktijdig spel van rommelig plezier.


Kies een speler om het spel te starten door te zeggen: “1, 2, 3, VOEDSELGEVECHT!”. Tegelijkertijd gooit elke speler zijn 3 dobbelstenen. Elke dobbelsteen geeft het soort voedsel aan dat moet worden gegooid, in welke richting je moet gooien en het aantal etenswaren dat je van je dienblad mag verwijderen. Alle 3 de dobbelstenen moeten worden gegooid. Je mag geen enkele dobbelsteen bewaren voor toekomstige acties.

Op de dobbelstenen vind je de volgende etenswaren: hamburger, milkshake, ijs, Franse frietjes, hotdog en een eigen keuze.

Op de dobbelstenen met de richting vind je de volgende opties: links, rechts, dienblad en eigen keuze.

Op de dobbelsteen met het aantal vind je een 1, 2 of 3.


Als je de acties op je dobbelstenen hebt uitgevoerd dan mag je ze gelijk verzamelen en opnieuw gooien. Je hoeft niet te wachten op andere spelers tot zij klaar zijn.


Ga door met het rollen en smijten van voedsel totdat iemand zijn dienblad leeg heeft en 'klaar!' roept. Deze speler wint de ronde en verdient een Mickey-medaille.

Daarna start de volgende ronde en verdeel je de etenswaren weer onder de spelers. De speler die heeft gewonnen roept weer: "1, 2, 3, VOEDSELGEVECHT!" en zo start de volgende ronde.

De spelers die als eerst 3 Mickey-medailles weet te verzamelen wint het spel.


Er zijn ook verschillende varianten die je op het spel kunt spelen. De eerste variant die je kunt spelen is de voedsel feest competitie. Mickey en zijn vrienden zijn hun allereerste eetwedstrijd begonnen. Jij en jouw concurrenten zijn in een race om de dienbladen te vullen met zoveel mogelijk eten voordat de wedstrijd begint. Grijp voedsel van de spelers om je heen.

Elke speler krijgt 3 dobbelstenen en legt een van elk soort voedsel op hun dienblad. Plaats de overige items op het dienblad in het midden van de tafel. Kies een speler om het spel te starten door te zeggen: “Pak de Grub!”

Tegelijkertijd gooien alle spelers hun 3 dobbelstenen. Elke dobbelsteen beschrijft nu waar het voedsel vandaan moet worden gehaald, ofwel de speler links, rechts, van het dienblad in het midden van de tafel of een eigen keuze. De ronde eindigt als het laatste voedsel gepakt is van het dienblad in het midden van de tafel. Voor elke complete set etenswaren verdien je 1 Mickey-medaille, de speler die als eerste 3 medailles heeft wint.


De tweede variant die je kunt spelen is een gekke picknick. Serveer het eten, geef de etensbakjes door en serveer dan een beetje meer eten voor je buurman. Je bestookt dus je buren met etenswaren. De twist is dat er af en toe dienbladen van een ander zullen passeren.

Het spel is hetzelfde, maar zodra iemand een 3 gooit in combinatie met een L of R dan zal iedereen zijn dienblad doorgeven in die richting. Je roept dan "RECHTS!" of "LINKS!" en geeft je dienblad door. Als je eten in je hand hebt om door te geven, wacht dan met het laten vallen van de etenswaren totdat de dienbladen zijn verschoven.

Win de ronde en een Mickey-medaille als je de eerste bent die een leeg dienblad heeft. De eerste speler die 2 Mickey-medailles ontvangt wint het spel.


Speel met kinderen en maak het spel voor hun wat makkelijker. Zij hebben dan minder etenswaren op hun dienblad. Elke keer dat ze verliezen mogen ze ook met 1 minder beginnen dan tijdens de vorige ronde.

Je kan er ook voor kiezen om kinderen te laten spelen met de richtingsdobbelsteen en de hoeveelheiddobbelsteen. Ze kunnen ieder soort voedsel verplaatsen vanaf hun dienblad.


Pluspunten

+ Je wordt niet vies

+ Disney!

+ Het spelmateriaal is stevig.

+ Werkt gegarandeerd op je lachspieren.

+ Er zijn verschillende varianten beschikbaar.


Minpunten

- Het is geen spel wat je de hele avond speelt.


Beoordeling

Heb je altijd wel eens een voedselgevecht willen houden? Dat kan nu met Mickey and Friends Food Fight! Aan het begin van het spel krijgt iedere speler een dienblad en 3 soorten dobbelstenen. Er zijn 60 etenswaren die je gelijkwaardig verdeelt onder de spelers. Zodra het spel begint gooien de spelers allemaal tegelijkertijd hun dobbelstenen. Deze dobbelstenen vertellen je welke soort etenswaren je mag verwijderen van je dienblad, hoeveel etenswaren het zijn en in welke richting je de etenswaren moet gooien. De eerste speler die zijn dienblad leeg heeft wint een Mickey-medaille. De spelers die als eerst 3 Mickey-medailles weet te verzamelen wint het spel.

Zoals sommige van jullie misschien wel weten ben ik een groot Disney fan! Ik hou van de films en heb ook verschillende andere spellen met het Disney thema. Ik werd dus gelijk aangesproken door dit spel, want zoals de titel misschien al zegt heeft dit spel ook een Disney Thema. De verschillende dienbladen zijn van Mickey en zijn vrienden en ook op de dobbelstenen en de etenswaren zie je Mickey terug komen.

Daarnaast is Mickey and Friends Food Fight een fantastisch spel, omdat je eindelijk een keer een voedselgevecht kan houden zonder dat jij of je huis er vies van wordt. Het spel werkt gegarandeerd op de lachspieren, want je kan dus wel voedsel naar andere spelers gooien.

De spelcomponenten zijn overigens gemaakt van stevig karton. Dit moet ook wel, het moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. De spelcomponenten zien er trouwens ook nog een s heel mooi uit. Echt in Disney/Mickey stijl en lekker kleurrijk.

Ik kan me wel voorstellen dat dit een spel is wat je niet de hele avond speelt. Het spel is een leuke filler voor tussendoor of om een avond mee af te sluiten. Kan je echter niet genoeg krijgen van Mickey and Friends Food Fight? Dan kan je ook nog verschillende varianten op het spel spelen. Zo heb je een variant die eenvoudiger is voor kinderen. Er is ook een variant waarbij je juist je dienblad moet zien te vullen en als laatste variant kan het zo zijn dat dienbladen worden doorgeven aan je buren.

Ben je dus klaar voor een spel vol grappige situaties en een hoop choas? Dan is Mickey and Friends Food Fight zeker een spel voor jou!

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page