top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Nightmare Horror Adventures

Naam: Nightmare Horror adventures

Soort spel: Partyspel

Aantal speler: 4 - 5 spelers

Speeltijd: 120 minuten

Leeftijd: 16+

Uitgever: Identity Games

Prijs: €24.99


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

  • 5 blinddoeken

  • 10 kamertegels

  • 1 pion

  • 13 herinneringen

  • 11 gebeurtenissen

  • 58 nightmare verhaalkaarten

  • 1 envelop met 8 notities


Voordat het spel begint is het leuk om voor dit spel een spannende sfeer te creëren, maak het bijvoorbeeld donker en zet kaarsen neer. Leg het spelmateriaal neer zoals aangegeven op de afbeelding, maar zorg ervoor dat je het zo min mogelijk bekijkt. Geef iedere speler potloden, een gum en papier om aantekeningen.

Het spel leidt je door het verhaal heen en zal altijd vertellen wat je moet doen. Het is dus belangrijk om pas spelmateriaal te bekijken als het spel dit aangeeft. Als het spel het aangeeft moet je de kaarten goed doorlezen.

Door naar www.nightmarehorrorgame.nl te gaan en de juiste code in te vullen start je het spel.


De spelregels

Voor dit spel zijn er vrij weinig spelregels. Je vult namelijk de code die je hebt gekregen in op de website en dan start het spel. Belangrijk is wel dat je de aanwijzingen goed opvolgt en niet eerder dingen openmaakt voordat het spel dit aangeeft.


Pluspunten

+ Een escape room ervaring in een nieuw jasje.

+ Lekker een avondje griezelen.

+ Alle spelers hebben een eigen rol.

+ Het is een avondvullend spel.

+ Het spel heeft zowel online als offline elementen.


Minpunten

- Het spel is maar 1 keer speelbaar.

- Niet geschikt voor jonge spelers.


Beoordeling

Hou je van lekker griezelen en veel spanning? Dan is Nightmare Horror Adventures zeker wat voor jou! Tijdens dit spel probeer je samen de moord op jullie ouders op te lossen. Iedere speler speelt zijn eigen personage, het leukste is als iedereen zich goed kan inleven in zijn rol. Je speelt dit spel met 4 tot 5 spelers, ik denk wel dat je dit spel het beste kan spelen met 5 spelers. Wanneer je dit spel met 4 spelers speelt dan krijgt 1 speler namelijk 2 rollen. Wat ook fijn is is dat er eigenlijk vrij weinig spelregels zijn. Je voert de code die je hebt gekregen in op de website en het spel start automatisch. Eerst wordt het verhaal vertelt en dan wordt er langzaam duidelijk welke spelelementen je moet openmaken en kan gebruiken.

Dit spel is zeer geschikt voor een avondje met vrienden, vooral als je van griezelen houdt en graag samenwerkt tijdens spellen. Het spel duurt ruim 2 uur, maar daar merk je helemaal niets van, de tijd vliegt voorbij! Je wordt echt opgenomen in het verhaal en de karakters die daarbij horen.

Ik zou het spel alleen niet met te jonge spelers spelen, daar is het misschien wat te eng voor. Het spel is wel geschikt voor tieners die er van houden en natuurlijk volwassenen.

Het enige nadeel van dit spel is dat het maar 1 keer speelbaar is. Je kan het spel wel doorgeven aan bijvoorbeeld vrienden die ook een avondje willen griezelen.

Ik vind het ook leuk dat je dit spel zowel online als offline speelt. Je hebt het spelmateriaal wat meegeleverd wordt, maar ook de website waar het verhaal op vertelt wordt. Dat het online is geeft toch wat extra's aan het spel.

Dus ik zou zeggen, ben jij in voor een avondje griezelen? Dan is dit spel zeker wat voor jou! Nog een tip: wil je het extra spannend maken? Creëer dan een spannende sfeer door het spel 's avonds te spelen en geen kunstlicht aan te hebben, maar bijvoorbeeld kaarsjes.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page