top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Quezzle

Bijgewerkt op: 16 nov. 2021

Naam: Quezzle

Soort spel: Puzzelspel

Aantal speler: 2 - 6 spelers

Speeltijd: 10 uur

Leeftijd: 14+

Uitgever: Unidragon

Prijs: €175.-


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

  • 4 puzzels die samen 1 geheel vormen


Voordat het spel begint pak je eerst deel 1 van Quezzle erbij. Deze puzzel bestaat uit vier delen: heavenly dragon, western lanes, cloudy sunset en east square. Het is handig om op een harde ondergrond te puzzelen en veel ruimte te hebben op tafel. Ik heb de delen telkens gemaakt op een harde placemat, zodat ik de puzzels kon verplaatsen en pauzes kon nemen tussendoor.


De spelregels

In Quezzle zijn puzzels gecombineerd met het voltooien van opdrachten, zodat je erachter kan komen wie de prinses heeft ontvoerd.

De spelregels voor dit spel spreken eigenlijk voor zich. Je maakt eerst de puzzels en voert daarna de opdrachten uit. In totaal zijn er wel 50 opdrachten die je kan vervullen.


Pluspunten

+ Het is een puzzel en bordspel in één.

+ Op ieder puzzelstukje is weer iets nieuws te zien.

+ De vier puzzels vormen 1 geheel.

+ De puzzelstukjes zijn niet een normale vorm.

+ De puzzelstukjes zijn van hout.

+ De puzzel is werkelijk prachtig.


Minpunten

- Na één keer maken ken je het verhaal al.


Beoordeling

Duik in de wondere wereld van Quezzle! In dit puzzelavontuur ga je al puzzelend de wereld van Quezzle ontdekken. De prinses van Cappadocia is ontvoerd en door het uitvoeren van verschillende opdrachten kan je prinses redden!

Ik ben zelf niet echt van het puzzelen, maar dit spel heeft mij echt verrast! Niet alleen het verhaal, maar ook de opdrachten. De puzzels zijn rustgevend en je kan daarnaast allemaal wonderelijke wezens vinden tussen alle verschillende puzzels.

Het enige nadeel aan dit spel vind ik dat je het na één keer maken het verhaal natuurlijk al kent. Je weet al wat de opdrachten zijn. Ik denk niet dat ik de puzzel nog een keer zou maken, maar je zou hem natuurlijk wel in kunnen lijsten, want de wereld van Quezzle is werkelijk prachtig. Op ieder puzzelstukje is wel iets anders te zien. Wat ook leuk is, is dat deze puzzelstukjes allemaal verschillende vormen hebben. Het is niet zoals bij een normale puzzel, dus het is daardoor wel een stukje moeilijker. Ik ben wel een aantal uurtjes bezig geweest met het in elkaar zetten van de puzzel, maar dit vond ik totaal niet erg. Dan pakte ik bijvoorbeeld weer een puzzelstukje in de vorm van een man met een gitaar en dan was er ook een mannetje met een gitaar op te zien. Dus het maken van de puzzel was totaal niet saai. Ik heb echt genoten van al het prachtigs wat er te zien was. Het voordeel is ook dat de puzzel bestaat uit vier delen, die samen één geheel vormen. Je kan er dus voor kiezen om deel 1 te maken en de opdrachten uit te voeren, maar daarna even rust te nemen en een paar dagen later weer verder te gaan. Heel veel puzzelplezier verspreid over meerdere dagen dus!

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page