top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Red stories

Bijgewerkt op: 11 mrt. 2021

Naam: Red stories

Soort spel: Partyspel/Familiespel

Aantal speler: 2+ spelers

Speeltijd: 2 - 20 minuten

Leeftijd: 8+

Uitgever: Tucker's Fun Factory

Prijs: €9.95


De voorbereiding

Het spel bestaat uit 50 uitdagende zaken voor scherpzinnige speurneuzen. Het spel neemt je mee in de spannende en geheimzinnige wereld van detectives, spionnen en politie-inspecteurs. Door de juiste vragen te stellen en de verbanden te leggen kan je de geheimen van iedere kaart oplossen. Voor dit spel heb je nieuwsgierigheid, een goede speurneus en talent om verbanden te leggen nodig.

Iedere ronde kies je een hoofdinspecteur, deze speler weet het antwoord op de vraag die gesteld wordt. De andere spelers moeten de oplossing zien te vinden en zijn dus het opsporingsteam.


De spelregels

Als het team is samengesteld pakt de hoofdinspecteur een kaart en deze speler leest het raadsel voor wat op de voorkant staat. Hij laat daarbij ook de bijbehorende afbeelding zien. Daarna leest hij zelf de achterkant, dit doet hij in stilte, zonder het opsporingsteam de oplossing te geven.

Mocht de hoofdinspecteur het raadsel niet begrijpen dan kan hij een andere kaart pakken of misschien zijn ouders om raad vragen.

Let goed op tijdens het voorlezen, want ieder woord kan een aanwijzing zijn naar de oplossing. Alleen sommige dingen kunnen je wel op een dwaalspoor zetten.

Daarna beginnen de spelers van het opsporingsteam één voor één vragen te stellen over het raadsel. De antwoorden die de hoofdinspecteur geeft moeten door het team goed onthouden worden. Het team kan tussen de vragen door wel overleggen, om zo tot het juiste antwoord te komen. Ook kan het raadsel nog een keer voorgelezen worden.

De hoofdinspecteur moet met het geven van de antwoorden opletten dat hij niet teveel weggeeft. Sommige vragen zijn ook lastig te beantwoorden, doordat de tekst bijvoorbeeld geen uitleg daarover geeft. Vertel het opsporingsteam dan dat ze een andere vraag moeten stellen. Komen ze er echt niet uit? Benadruk dan de juiste aanwijzingen die in de tekst staan.


Op de onderkant van de kaart staan een aantal vergrootglazen, deze laten zien hoe moeilijk het raadsel is. 1 vergrootglas is voor junior-detectives, 2 voor speurders met ervaring en 3 vergrootglazen zijn voor de professionele inspecteurs.

Mocht dit alsnog te makkelijk zijn dan kan je ervoor kiezen om de vragen die gesteld worden zo te stellen dat deze alleen met ja of nee beantwoord mogen worden. Als je het als team nog moeilijker wilt maken dan bekijk je de afbeelding met de aanwijzing over het raadsel niet, maar dit is wel echt voor de gevorderde speurders.


Pluspunten

+ Het spel zit in een klein doosje en is daardoor eenvoudig mee te nemen.

+ Door de korte speelduur is het een fijn spelletje voor tussendoor.

+ Het spel is geschikt om met twee spelers te spelen, maar ook met meerdere spelers.

+ Het spel is geschikt voor de jongere detectives.


Minpunten

- Elk kaartje kan je maar 1 keer spelen.


Beoordeling

Zoals ik eerder al schreef ben ik een groot fan Black Stories. Dus ik heb met veel enthousiasme Red Stories gespeeld. Het leuke aan Red Stories vind ik dat het geschikt is voor wat oudere kinderen of voor mensen die misschien nog niet bekend zijn met Black Stories en dus een soort 'instapmodel' willen. Je maakt door dit spel kennis met de manier van denken en je leert de juiste vragen te stellen.

Het spel zit in een klein doosje en je neemt het dus eenvoudig mee op reis of naar een verjaardagsfeestje. Het spel kan al met twee personen gespeeld worden, maar met een grotere groep is het net even wat leuker. Misschien denkt iemand wel heel anders dan dat jij zelf doet en komen jullie zo tot de juiste oplossing!

Ik vind Red Stories zelfs een beetje educatief, want door het stellen van de juiste vragen leer je de verbanden te leggen en tot een oplossing te komen. Daarnaast leer je ook om goed naar de vragen en antwoorden van andere te luisteren en leer je verder te denken dan je normaal doet.

Het is dus een super leuk spel voor de hele familie en gaat hier echt wel vaker op tafel komen!

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page