top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Regenwormen

Bijgewerkt op: 14 feb. 2021

Naam: Regenwormen

Soort spel: Dobbelspel

Aantal speler: 2 - 7

Speeltijd: 20 minuten

Leeftijd: 8+

Uitgever: 999 games

Prijs: €14.99


De voorbereiding

Het spel bestaat uit 8 dobbelstenen en 21 tegels met de waarde van 21 tot en met 36, ook zijn er

op de tegels 1, 2, 3, of 4 regenwormen afgebeeld. Deze regenwormen zijn de winstpunten die aan het einde van het spel de winnaar bepalen. Op de dobbelstenen zijn de cijfers van 1 tot en met 5 en een regenworm afgebeeld.

De spelregels

Aan het begin van het spel moeten de tegels in oplopende volgorde op tafel gelegd worden. De jongste speler begint vervolgens met dobbelen. Deze speler gooit alle dobbelstenen en kiest dan één getal of regenworm, waarna je alle dobbelstenen van deze soort weg legt. De speler die aan de beurt is mag vervolgens nog een keer de dobbelstenen werpen en andere soort afleggen, dit mag niet het getal zijn waarvan er al dobbelstenen aan de kant liggen. De ogen van de dobbelsteen hebben de afgebeelde waarde en een regenworm is vijf punten waard.

De beurt eindigt als de speler besluit de stoppen bij een goed resultaat en er tenminste één regenworm is gegooid. Het resultaat is de opgetelde waarde van alle dobbelstenen die opzij zijn gelegd. Daarna mag de speler de desbetreffende tegel pakken uit de rij pakken of bij een andere speler als deze tegel bovenop zijn stapel ligt. Vervolgens legt de speler deze tegel op zijn stapel. Als deze tegel niet meer beschikbaar is dan mag hij de een lagere tegel uit de rij pakken.

Als je geen regenwormen weet te gooien in een beurt, geen nieuwe symbolen weet te gooien of geen resultaat weet te gooien zodat je een tegel weet te pakken eindigt je beurt. Je moet dan je bovenste tegel van je scorestapel open terug leggen in de rij en de hoogste tegel uit de rij dicht leggen.

Het spel is afgelopen als er geen open tegels meer in de rij liggen. De spelers tellen vervolgens alle regenwormen op hun tegels. Degene met de hoogste score is de winnaar van het spel. Bij een gelijke stand is degene met de hoogste tegel de winnaar.


Pluspunten

+ Het spel zit in een klein doosje en is daardoor eenvoudig mee te nemen.

+ Door de korte speelduur is het een fijn spelletje voor tussendoor.

+ Het spel kan door jong en oud gespeeld worden en is dus een echt familiespel.


Minpunten

- Het spel is grotendeels gebaseerd op geluk.


Beoordeling

Regenwormen was een van mijn eerste spellen in mijn spellenkast en ook gelijk een van mijn favoriete. Het is een heerlijk dobbelspelletje om even snel tussendoor te spelen. De spelregels zijn eenvoudig te begrijpen, maar het spel is toch elke keer weer leuk en uitdagend om te spelen. Je kan dit spel al met twee spelers spelen, maar met meer spelers vind ik het persoonlijk leuker worden. Je kan elkaar dan een beetje proberen te 'pesten' door te proberen tegels van elkaar af te pakken. Je kan aan het begin snel regenwormen verdienen, maar ze ook aan het einde van het spel allemaal weer kwijt kan raken! Het spel is dus pas over als de laatste dobbelsteen gegooid is.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page