top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Safari Park Jr.

Naam: Safari Park Jr.

Soort spel: Familiespel

Aantal spelers: 1 speler

Speeltijd: 30 minuten

Leeftijd: 3+

Uitgever: Smart Games

Prijs: €24.99


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

  • 1 speelbord

  • 4 dieren

  • 30 dubbelzijdige opdrachtkaarten

Safari Park is zowel speelgoed als een puzzelspel. Jonge kinderen kunnen veilig met de figuren en het speelbord spelen en deze gebruiken als een vormenstoof en/of padvinder. De opdrachtkaarten en spelregels hieronder zijn bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder.


De spelregels

Verwijder alle dieren van het spelbord. Kies een opdracht. De opdracht toont een "foto" of aanzicht van een plaats op het spelbord, samen met één of meerdere dieren. Plaats de dieren die je nodig het in het spelbord en beweeg ze naar de juiste plaats. Elk dier kan maar op één specifieke plaats in het spelbord geplaatst worden, namelijk in de hoek met een opening die overeenkomt met de vorm onderaan het dier.

  • Giraffes zijn lang en kunnen daarom niet onder de bomen of de regenboog door.

  • De olifant houdt er niet van om door het lange gras of over de rotsige heuvel te lopen. Hij past daar ook niet tussendoor.

  • De leeuw wil liever niet nat worden en kan daarom niet afdraaien in de richting van het water in het midden van het spelbord.

Je hebt de oplossing gevonden wanneer het resultaat overeenkomt met je opdracht. Een opdracht toont alleen die elementen op het spelbord die zich vlakbij de dieren bevinden die je nodig hebt.


Jonge kinderen hebben begeleiding nodig wanner ze de opdrachten oplossen. Je helpt hen niet, door de opdracht in hun plaats op te lossen, maar door vragen te stellen zoals: Welke dieren heb je nodig? Waar denk je dat dit dier naartoe moet gaan? Welke kant van de regenboog zie je hier? Staat het dier ervoor of erachter?

Het is niet nodig dat je alle dieren weer verwijdert voor je met een nieuwe opdracht begint. Maar wanneer je dat niet doet, wordt een opdracht vaak veel moeilijker, omdat de dieren elkaar dan in de weg staan.


Pluspunten

+ Er zijn verschillende niveaus beschikbaar.

+ Het spel is educatief.

+ De dieren kunnen niet overal langs.

+ Je kan jonge kinderen nog een beetje helpen.

+ Het spel ziet er mooi uit.


Beoordeling

Maak de mooiste foto's tijdens een safari! Dit safari spel is speciaal voor de allerkleinste. Voordat je het spel begint kies je een opdracht, deze toont een aanzicht met een of meerdere dieren. Deze dieren voeg je toe aan het speelbord en dan is het aan het kind om deze opdracht na te maken. Wel is het zo dat de verschillende dieren niet overal langs kunnen. Lukt het jou kind om de foto na te maken?

Er zijn verschillende niveaus beschikbaar van Safari Park Jr. Je kan dus je kindje eerst kennis laten maken met het spel en dan het makkelijkste niveau spelen. Hier is slechts een dier op te zien. Wil je het wat moeilijker maken dan kan je een hoger niveau spelen. Hier zijn vaak meerdere dieren of alle dieren op te zien.

Wat het nog leuker maakt is dat de dieren niet overal langs kunnen. Hierdoor wordt het nog een stukje moeilijker. De giraffen passen bijvoorbeeld niet onder bomen of de regenboog door, de olifant houdt er niet van om door het lange gras of langs de heuvel te lopen en de leeuw wil liever niet nat worden. Daardoor wordt het spel soms wel een stukje lastiger, want welke dieren moet je eerst verplaatsen om de compositie na te maken?

Je kan er wel voor kiezen om jonge kinderen een beetje te helpen, maar doe dit dan door vragen te stellen, zodat het niet te makkelijk wordt. Stel vragen als: welke dieren heb je nodig? Waar staan deze dieren? Welk dier zie je eerst? Enz. Overigens is het natuurlijk niet verplicht om de opdrachten uit te voeren, kinderen kunnen ook gewoon spelen met het spel en hun fantasie de vrije loop laten.

Safari Park Jr. is trouwens ook een spel wat er leuk uit ziet! Mijn dochter heeft ook magnetische dieren van Smart Games en deze lijken er heel erg op, ze herkende het dus ook gelijk. Het speelbord ziet er ook leuk uit, net of je echt op safari bent. Daarnaast is het spel ook gemaakt van stevig materiaal, wat trouwens wel moet met jonge kinderen. Dus het is ook niet snel stuk te krijgen en geschikt voor uren lang speelplezier.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page