top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Shit Happens

Bijgewerkt op: 14 feb. 2021

Naam: Shit Happens

Soort spel: Kaartspel

Aantal speler: 2+

Speeltijd: 30 minuten

Leeftijd: 18+

Uitgever: Goliath

Prijs: €18.99

De voorbereiding

Het spel bestaat uit 200 verschillende kaarten die ieder gerankt zijn van 1 (niet erg) tot en met 100 (heer erg).

Iedere speler ontvangt aan het begin van het spel 2 kaarten die hij voor zich neerlegt. De minst erge kaart komt links te liggen en de ergste kaart rechts. Deze twee kaarten vormen de basis van de rest van het spel. De kaarten die over zijn vormen een stapel die gebruikt wordt om het spel te spelen.

De spelregels

Nadat iedereen zijn basis heeft neergelegd kan het spel van start gaan. Degene die begint pakt een kaart van de stapel en leest deze voor, belangrijk is dat het cijfer wat hierop staat bedekt blijft. Als eerste mag de speler recht van de persoon die voorleest raden waar deze kaart thuis hoort in zijn basis. Heeft hij het goed dan mag hij deze kaart houden. Als de speler het fout heeft mag de volgende raden. Dit gaat net zolang door tot iemand het goed geraden heeft of tot ze bij degene zijn die voorleest. Als het dan nog niet geraden is dan gaat de kaart op een willekeurige plek terug in de stapel. Doordat je op deze manier steeds meer kaarten verzameld wordt het spel steeds moeilijker. De speler die als eerste 10 kaarten heeft verzameld wint het spel.


Pluspunten

+ Dit spel werkt gegarandeerd op je lachspieren.

+ Simpelere spelregels zijn er niet.

+ Geschikt om met een grotere groep te spelen.


Minpunten

- Als je dit spel vaak speelt kan je de kaarten gaan herkennen.

- Het spel heeft weinig inhoud.

- Het spel is niet geschikt voor jonge kinderen.


Beoordeling

Shit Happens is een spel waar je van moet houden en met de juiste mensen moet spelen. Als je het spel met de juiste mensen speelt (en met een drankje op) dan kan het spel hilarisch zijn. Het spel is het leukst als je het met meer dan twee personen speelt en het liefst met een grote groep, dan kunnen er af en toe hele grappige discussies ontstaan over wat nou erger is. De regels zijn niet moeilijk te begrijpen en veel voorbereiding heb je dus niet nodig, binnen een minuut kan je het spelen.

Wel vond ik dat de scores soms lastig in te schatten zijn. En soms was ik tijdens het spelen van dit spel het ook niet helemaal eens met sommige scores. Maar desalniettemin is het een leuke partygame die wat kan toevoegen op een avond met vrienden.


Naast de originele versie van Shit Happens heb je ook nog de 50 shades of shit editie, de too shitty for work editie, de shitty ways to die editie en de Nederlandstalige editie voor sukkels die geen Engels kunnen. Deze verschillende versies van het spel kunnen ook met het origineel gecombineerd worden, zodat je nog meer kaarten hebt.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Je koopt het spel hier.

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page