top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Splurt!

Naam: Splurt!

Soort spel: Partyspel

Aantal spelers: 2+ spelers

Speeltijd: 15 minuten

Leeftijd: 8+

Uitgever: White Goblin Games

Prijs: €16.95


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

  • 100 dubbelzijdige speelkaarten

Voordat het spel begint pak je een aantal kaarten, dit aantal is afhankelijk van de duur van het spel. Voor een kort spel gebruik je 20 kaarten, voor een standaard spel gebruik je 35 kaarten en voor een lang spel gebruik je 50 kaarten. Deze kaarten schud je en leg je met de roze zijde naar boven, in een trekstapel in het midden van de tafel. De resterende kaarten gaan ongezien terug in de doos.

Je kan ervoor kiezen om een speler spelleider te maken, deze speler draait de kaarten om en leest ze voor.


De spelregels

Alle spelers, of de spelleider, draaien om de beurt de bovenste kaart van de trekstapel om en leggen de kaart met de zwarte zijde naar boven naast de trekstapel neer. De speler die als eerste een juist antwoord geeft dat voldoet aan beide aanwijzingen, wint de ronde. De speler ontvangt de zwarte kaart en legt de kaart voor zich neer.


Als twee of meer spelers tegelijkertijd een juist antwoord geven, of als jullie samen concluderen dat er geen goed antwoord is, dan draai je de kaart terug naar de roze zijde en leg je deze onderop de trekstapel.

Bij een discussie of het antwoord juist is, beslist de meerderheid.


De volgende speler is aan de beurt en draait een kaart om. Het spel eindigt zodra de één na laatste kaart wordt omgedraaid. De speler die de meeste kaarten heeft ontvangen wint het spel. Bij een gelijke stand pak je een aantal kaarten uit de doos. Deze kaarten worden geschud. Daarna speel je nog 1 of meerdere rondes afhankelijk of het juiste antwoord wordt gegeven. De speler die als eerste een kaart wint, wint ook het spel.


Pluspunten

+ Het spel is perfect voor op feestjes.

+ Het spel is geschikt voor jong en oud en dus een echt familiespel.

+ Het spel zit in een klein doosje.

+ De herspeelbaarheid is hoog.

+ Je speelt dit spel alleen.

+ Het spel is goed voor je reactievermogen.


Minpunten

- Het is geen spel wat je de hele avond speelt.


Beoordeling

Heb jij een snel reactievermogen en een goede woordenschat? Dan is Splurt echt een spel voor jou! Splurt is een partyspel wat je kan spelen met meer dan twee spelers, maar in een grote groep in natuurlijk het leukst. Aan het begin van ieder spel bepaal je hoe lang je wilt spelen en hoeveel kaarten je dus gebruikt. Om de beurt draait iemand de bovenste kaart van de stapel om. Daarna moet je zo snel mogelijk een juist antwoord geven die voldoet aan beide aanwijzingen. Doe je dit als eerste dan win je de ronde en ontvang je de zwarte kaart. De speler die de meeste kaarten heeft aan het einde van het spel wint!

De meeste partyspellen speel je in teams, maar hitlist is een partyspel wat je alleen speelt. Je moet proberen zoveel mogelijk kaartjes te winnen door zo snel mogelijk woorden te roepen die bij de twee kaartjes op tafel horen. Doordat er zoveel kaartjes zijn, is de combinatie telkens anders. De herspeelbaarheid van het spel is dus hoog. Soms komt het wel is voor dat je echt geen goed woord kan vinden bij de kaartjes die op tafel liggen, dan kan je ervoor kiezen om de kaart even onderop de stapel te leggen. Dan komt ie dus wel terug, maar met een andere kaart en dan kan je misschien wel een woord bedenken.

Splurt is een leuk spel om te spelen met vrienden, maar het is niet echt een spel met veel diepgang en wat je de hele avond speelt. Toch vind ik het wel een leuk spel en doordat je zelf kan bepalen hoe lang je het speelt pak je het er toch sneller bij. Daarnaast zit het spel in een klein doosje en neem je het dus eenvoudig mee overal mee naar toe.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page