top of page
 • Foto van schrijverMirthe

Taco Hat Cake Gift Pizza

Naam: Taco Hat Cake Gift Pizza

Soort spel: Partyspel

Aantal speler: 2 - 8 spelers

Speeltijd: 10 minuten

Leeftijd: 8+

Uitgever: Blue Orange / Geronimo Games

Prijs: €9.95


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

 • 11 taco kaarten

 • 11 hat kaarten

 • 11 cake kaarten

 • 11 cake kaarten

 • 11 gift kaarten

 • 3 monkey kaarten

 • 3 unicorn kaarten

 • 3 ninja kaarten

Voordat het spel begint schud je de kaarten en verdeel je deze gelijk over alle spelers. Mochten er kaarten overblijven dan gaan deze weer terug in de doos. In een spel met 2, 3, 4, of 5 spelers krijgt iedere speler 12 kaarten. De kaarten die je krijgt hou je gedekt en mag je niet bekijken, dit is je persoonlijke trekstapel.


De spelregels

Het doel van het spel is om als eerste al je kaarten kwijt te raken en bij een match als eerste je hand op de centrale stapel te leggen wanneer er een match is of een speciale kaart wordt neergelegd.


De speler links van de dealer begint. Deze legt een open kaart in het midden van de tafel en zegt Taco. De speler links van hem legt dan een open kaart neer op de eerdere kaart en zegt Hat. Het spel gaat op deze manier verder. De spelers gebruiken telkens de woorden: Taco, Hat, Cake, Gift Pizza in deze volgorde.

Wanneer er een kaart wordt neergelegd die overeenkomt met het woord die de speler zojuist heeft gezegd dan meppen alle spelers met hun hand op de centrale kaartenstapel. De speler die dit als laatst doet raapt de volledige stapel op en schuift deze stapel onderaan zijn eigen trekstapel. Deze speler begint dan de volgende ronde weer met Hat.


Wanneer je als speler te vroeg mept. Of zelfs een kleine beweging maakt naar de centrale stapel of een aarzeling heeft in de beweging dan verlies je de ronde en moet je alle kaarten in het midden pakken.

Je moet daarnaast ook een vast ritme in het spel hebben. Als je dit breekt door bijvoorbeeld het verkeerde woord te zeggen moet je ook de stapel in het midden pakken.

Je mag ook niet van tevoren naar de kaart kijken die je omdraait. Doe je dit wel dan moet je ook heel de stapel pakken.


Er zijn ook speciale kaarten in het spel. Wanneer een van deze kaarten op de centrale kaartenstapel wordt gelegd dan moet je zo snel mogelijk op de stapel meppen en de speciale handeling uitvoeren. Doe je dit niet of als laatste dan moet je alle kaarten van de stapel nemen. De speciale kaarten zijn:

 • Monkey - de spelers moeten met één hand op hoofd krabben terwijl ze met de andere hand op de stapel meppen.

 • Unicorn - de spelers moeten de wijsvinger van één hand op hun voorhoofd houden, terwijl ze met de andere hand op de stapel slaan.

 • Ninja - de spelers moeten hun arm vierkant buigen en de handpalm vlak houden en met de andere hand moeten ze op de stapel meppen.


Mocht een speler al zijn kaarten hebben opgebruikt dan blijf je de Taco, Hat, Cake, Gift, Pizza zeggen. Je blijft ook nog steeds op de centrale kaartenstapel meppen als er een match is of een speciale kaart. Om het spel te winnen moet je de eerste zijn die mept.


Pluspunten

+ Het spel zit in een klein doosje en is dus eenvoudig mee te nemen.

+ Het is een leuk partyspel.

+ Werkt gegarandeerd op de lachspieren!

+ De kaarten zijn van goede kwaliteit.

+ De actiekaarten geven een leuke toevoeging.


Minpunten

- Het is geen spel wat je de hele avond speelt.

- Het spel heeft weinig strategie.


Beoordeling

Taco hat cake gift pizza is een simpel partyspel. Iedere speler krijgt 12 kaarten, deze moeten ze gesloten voor zich neerleggen. Om de beurt draaien de spelers een kaart om en leggen deze op de centrale kaartenstapel. Daarbij zeggen ze ook taco hat cake gift pizza. Wanneer er een match is tussen een gesproken woord en een kaart dan moeten alle spelers zo snel mogelijk op de centrale stapel slaan. De speler die het traagst was krijgt alle kaarten. Wanneer er een speciale kaart op de stapel komt te liggen moet je ook nog een actie uitvoeren. Je moet dan een ninja, aap of eenhoorn nadoen en met je andere hand op de stapel slaan. Ook bij de speciale kaarten krijgt de speler die de actie het traagst uitvoerde de volledige stapel. De speler die als eerst uit is en bij een match of speciale actie als eerst op de stapel weet te slaan wint het spel.

Taco hat cake gift pizza is een heel erg leuk partyspel voor een wat grotere groep. Ik wil je wel aanraden om dit spel vanaf 4 spelers te spelen, dan wordt het nog chaotischer. Dit spel werkt gegarandeerd op je lachspieren. Het is heel grappig om te zien hoe snel iedereen op de stapel wilt slaan. Bovendien moet je bij dit spel ook een goed ritme aanhouden met het zeggen van de woorden. Doe je dit niet en zeg je bijvoorbeeld een verkeerd woord of ben je te traag? Dan krijg je ook heel de stapel. En als je net een beetje in je ritme zit dan is er een match en moet je snel zien te meppen. Dan ben je dus ook gelijk weer uit je ritme en kan je opnieuw beginnen.

De kaarten zelf zien er simpel, maar vrolijk uit. De kaarten zijn van goede kwaliteit. Dit is ook wel belangrijk, want je slaat natuurlijk om de stapel en dan kunnen ze zomaar verschuiven.

Het enige nadeel aan dit spel is dat ik het niet echt een strategisch spel vind wat je de hele avond speelt. Het is eigenlijk gewoon kaarten opleggen en hopen dat je snel genoeg bent. Neemt niet weg dat het spel wel heel erg leuk is. De actiekaarten geven ook een leuke toevoeging aan het spel. Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg grappig om te zien hoe sommige spelers apen, ninja's of eenhoorns nadoen.

Kortom, taco hat cake gift pizza is een grappig partyspelletje, waarbij een goed ritme en reactievermogen belangrijk is en wat gegarandeerd op de lachspieren werkt.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page