top of page
 • Foto van schrijverMirthe

Take Out Bunnies

Naam: Take Out Bunnies

Soort spel: Kaartspel

Aantal spelers: 2 - 5 spelers

Speeltijd: 15 minuten

Leeftijd: 15+

Uitgever: Take Out Bunnies

Prijs: €25.-


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

 • 20 missiekaarten

 • 8 dad kaarten

 • 8 aunt kaarten

 • 8 granny kaarten

 • 8 mom kaarten

 • 8 son kaarten

 • 4 wortelkaarten

 • 24 actiekaarten

 • 4 jokers

Voordat het spel begint krijgt iedere speler een missiekaart, de rest van de missiekaarten leg je weg. De missiekaart leg je open voor je neer.

De wortelkaarten haal je tijdelijk uit de stapel met overige kaarten. De overige kaarten schud je en iedere speler krijgt 5 kaarten. Daarna schud je de wortelkaarten weer door de stapel heen, dit is de trekstapel.


De spelregels

De oudste speler mag het spel beginnen, daarna speel je met de klok mee. Tijdens je beurt mag je zoveel kaarten spelen als je wilt en konijnencombinaties spelen als je wilt, zolang je genoeg kaarten hebt om te spelen. Als je niets meer wil of kan pak je een kaart van de trekstapel, daarmee eindig je je beurt. De kaarten die gespeeld zijn tijdens een beurt vormen een aflegstapel. Zodra de trekstapel leeg is schud je de aflegstapel om een nieuwe trekstapel te vormen.

Je kan tijdens het spel geen speler aanvallen die 5 of minder kaarten in zijn hand heeft.


Zodra je een wortelkaart trekt plaats je deze open naast je missiekaart. Je kan maar één wortelkaart tegelijkertijd voor je hebben. Zodra je er nog eentje van de trekstapel trekt moet je beslissen welke je houdt. De andere wortelkaart schud je weer door de trekstapel heen. Het trekken van een wortelkaart, zorgt er wel voor dat je beurt stopt.


Er zijn verschillende actiekaarten in het spel:

 • Gimme - als je deze kaart speelt kies je een konijnensoort uit en een speler die alle konijnen van dat soort aan je moet geven.

 • 1 out of 3 - als je deze kaart speelt mag je drie kaarten van een speler bekijken. Je houdt er één en de andere twee kaarten geef je terug aan die speler.

 • Family outcast - als je deze kaart speelt kies je een konijnensoort uit en een speler die alle konijnen van dat soort moet afleggen.

 • Trash it - kies een willekeurig kaart van een andere speler en leg deze kaart af.

 • Trash it x2 - kies twee willekeurige kaarten van een andere speler en leg deze kaarten af.

 • Shake it - bij het spelen van deze kaart kies je een wortelkaart die open op tafel ligt en schud je deze door de trekstapel. Je kan er ook voor kiezen om je eigen wortelkaart weer in de trekstapel te doen.

 • Hook a bunny - als je deze actie speelt mag je een konijn van de aflegstapel weer op hand nemen.

Naast de actiekaarten zijn er ook een aantal verdedigingskaarten in het spel:

 • No means no - als je deze kaart speelt cancel je het effect van een actiekaart die tegen jou wordt gespeeld. Een no means no kaart kan weer overrulled worden door een andere no means no kaart.

 • In your face! - als je deze kaart speelt stop je het effect dat tegen jou gespeeld wordt. Daarnaast mag je nu dit effect toepassen op de speler die het tegen jou gespeeld heeft. Deze kaart kan wel overrulled worden door een andere in your face kaart, maar niet door een no means no kaart.

Daarnaast kan je ook nog verschillende konijnencombinaties uitvoeren. Als je twee kaarten van dezelfde konijnensoort speelt dan mag je een willekeurige kaart van een andere speler stelen. Zodra je drie kaarten van dezelfde konijnensoort speelt mag je een willekeurige wortelkaart van tafel voor je neer leggen.

Er zijn vier jokerkaarten in het spel, deze jokerkaart kan je inzetten als elke konijnensoort.


Je wint het spel als je als eerste al je missiekaarten hebt verzameld. Dit zijn 3 kaarten van één konijnensoort, 2 kaarten van een andere konijnensoort en één wortelkaart. Zodra je al deze kaarten verzameld hebt moet je nog wel wachten tot je volgende beurt, daarna kan je je overwinning bekend maken.


Pluspunten

+ Het spel zit in een klein doosje en is dus eenvoudig mee te nemen.

+ De afbeeldingen zijn heel erg grappig.

+ De spelregels zijn eenvoudig.

+ Een potje duurt niet lang.

+ Je kan elkaar goed pesten bij dit spel.


Minpunten

- Het spel is niet geschikt voor jonge kinderen of tere zieltjes.

- Het spel is niet echt vernieuwend.


Beoordeling

In Take Out Bunnies ga je proberen om je missiekaart te voltooien voordat de rest van de spelers die doen. Er zijn in totaal 20 verschillende missiekaarten met daarop een combinatie van (zeer excentrieke) konijnen en een wortel. De missiekaart ligt open, dus je kan precies zien wat een andere speler nodig heeft. Als je aan de beurt bent kan je een of meerdere kaarten spelen. Met de meeste actiekaarten kan je elkaar pesten en zorg je ervoor dat andere spelers bijvoorbeeld hun kaarten moeten afleggen. Weet jij als eerste je konijnenfamilie en de wortel bij elkaar te sparen? Dan win je het spel!

Doordat iedere speler zijn missiekaart open heeft liggen weet je dus precies wat andere spelers moeten behalen om hun missie te voltooien. Als je bijvoorbeeld ziet dat een speler een bepaalde wortel nodig heeft en jij die toevallig trekt dan kan je ervoor kiezen om deze zo lang mogelijk voor je te houden. Ook zijn er actiekaarten in het spel om ervoor te zorgen dat je andere spelers nog meer kunt pesten. Zo mag je kaarten van andere spelers bekijken, maar je kan ze ook konijnen van een bepaald soort laten afleggen. Dan zou ik nou juist die kaarten kiezen die de speler nodig heeft voor zijn missie. Maar pas op! Soms hebben spelers kaarten in handen die ervoor zorgen dat het effect geannuleerd wordt en dat maakt het spel juist heel grappig. Overigens is het spel met meer spelers wel leuker, dan kan je uit meerdere mensen kiezen om de actie op uit te voeren.

Het enige nadeel is dat het spel niet geschikt is voor tere zieltjes of jonge kinderen. Dit komt voornamelijk door de afbeeldingen die erop staan. Wat oudere kinderen kunnen het spel wel weer spelen, dan zijn de afbeeldingen misschien juist wel grappig.

Ondanks dat het een leuk spelletje is om te spelen en het artwork er grappig uitziet is het spel niet echt vernieuwend. Als je al een Exploding Kittens in je kast hebt dan voegt dit spel nou niet echt wat nieuws toe.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page