top of page
  • Foto van schrijverMirthe

The Book of Rituals

Naam: The Book of Rituals

Soort spel: Escape Room

Aantal spelers: 1 - 4 spelers

Speeltijd: 240 - 540 minuten

Leeftijd: 14+

Uitgever: Board and Dice

Prijs: €13.50


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

  • Een boek met 45 puzzels

Voordat het spel begint moet je de gratis applicatie openen, deze hoeft niet te worden geïnstalleerd om te gebruiken en werkt zowel op mobiele apparaten als op computers. Je gebruikt deze app om antwoorden te controleren, maar je kan er ook hints en raadsels vinden.


De spelregels

The book of Rituals is een boek vol met puzzels. Als je al bekend bent met de Escape Tales spellen dan zullen sommige dingen je misschien wel bekend voorkomen. De onderwerpen verwijzen namelijk rechtstreeks naar de gebeurtenissen in die serie. Je hebt de kennis van deze serie niet nodig om de raadsels in dit boek op te lossen, maar sommige verwijzingen zullen je wel bekend voorkomen als je de serie al kent.


Spelers nemen de rol van ontdekkers op zich. Door de puzzels op te lossen kan je uiteindelijk magische rituelen uitvoeren. Je begint het spel bij de basis, met de kennis van de vijf elementen. Daarna kan je doorgaan met het ontdekken van de verschillende ingrediënten en rituelen. De puzzels in het boek variëren van het herkennen van symbolen, patronen, rekenkundige problemen en het zoeken naar aanwijzingen.


Mocht je vastlopen tijdens het spel dan kan je via de app verschillende hints opvragen. Meestal kan je door deze hints weer verder komen in het spel en kom je er niet uit dan kan je over een puzzel meerdere hints opvragen.


Zodra je een puzzel hebt opgelost kan je het antwoord controleren in de app. Dan komt er meteen naar boven of je het goed hebt of niet.


Pluspunten

+ Het spel heeft een link naar de Escape Tales serie. + De puzzels zijn allemaal anders.

+ De app is gratis en je kan er hints vinden.

+ Je hoeft niet alles in één keer op te lossen.

+ Je kan het spel alleen spelen of met meerdere spelers.


Minpunten

- Je kan elke puzzel maar één keer spelen.


Beoordeling

The Book of Rituals is een puzzelboek met een alchemistisch thema. Tijdens het spel moet je 45 puzzels zien op te lossen. Je begint met het ontdekken van de verschillende elementen. Het boek heeft verwijzingen naar de bekende Escape Tales serie, maar is wel een opzichzelfstaand spel. Mocht je er even niet uitkomen dan kan je bovendien een gratis app gebruiken om hints te vragen en de antwoorden te checken. Weet jij alle puzzels op te lossen?

Als je de Escape Tales serie kent dan zullen een aantal personages en verwijzingen uit die serie je bekent voorkomen. Ik heb deze spellen zelf helaas nog nooit gespeeld, maar dit maakt voor het spel gelukkig niet uit. Wel leuk als je bepaalde dingen terug ziet komen en je de serie heel erg leuk vindt.

Het leuke aan The Book of Rituals is dat puzzels allemaal anders zijn. De ene keer moet je rekenen en de andere keer moet je een puzzel met symbolen oplossen. Ook variëren de puzzels allemaal qua moeilijkheid. Sommige puzzels zijn misschien makkelijk op te lossen en voor sommige puzzels heb je misschien wat langer de tijd nodig en zul je misschien hints moeten gebruiken.

The Book of Rituals maakt gebruik van een handige app die je kan openen op je telefoon, tablet of computer. Via een QR code kom je er terecht. Op de app kan je je antwoorden checken, maar ook hints opvragen. De hints zijn super handig en kunnen je weer goed op weg helpen als je even vast bent gelopen, maar ik zou wel proberen eerst zelf de hints op te lossen.

Het leuke aan The Book of Rituals is dat je niet alles in één keer hoeft op te lossen. Je kan ervoor kiezen om een aantal puzzels te maken en dan het boek weg te leggen. Je kan dan een paar dagen later weer een aantal puzzels op lossen. Het enige nadeel van het spel is dat als je een puzzel eenmaal hebt opgelost je deze niet nog een keer kan maken, want dan kan je de oplossing namelijk al. Je kan de puzzels bijvoorbeeld wel op een apart papier maken, voor hoever dit mogelijk is, en dan het boek doorgeven aan andere spelers. Wat ook leuk is dat je The Book of Rituals alleen kan spelen, maar ook met meerdere spelers.

Ik vind The Book of Rituals een erg origineel spel. En doordat het een echt boek is stop je het gemakkelijk in je tas en neem je het zo overal mee naartoe.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page