top of page
  • Foto van schrijverMirthe

The Mind

Bijgewerkt op: 3 mrt. 2021

Naam: The Mind

Soort spel: Kaartspel

Aantal speler: 2 - 4

Speeltijd: 20 minuten

Leeftijd: 8+

Uitgever: White Goblin Games

Prijs: €11.95

De voorbereiding

Het spel bestaat uit 100 getallenkaarten (1 t/m 100), 12 levelkaarten (1 t/m12), 5 levens en 3 vallende sterren. Het aantal levels, levens en vallende sterren hangt af van het aantal spelers dat mee doet aan het spel.

De spelregels

Eén team, één gedachte, één overwinning. Bij dit kaartspel speel je samen tegen het spel!

Afhankelijk van het aantal spelers wordt eerst bepaalt hoeveel rondes er gespeeld gaan worden en hoeveel levens er in het spel zitten. Bij vier spelers is dit maximaal acht rondes en vier levens, bij drie spelers tien rondes en drie levens en bij twee spelers twaalf rondes en twee levens. Bij ieder spelersaantal krijgt de groep al één vallende ster aan het begin van het spel.

In de eerste ronde krijgt iedereen één kaart. Bij elke ronde krijgen de spelers vervolgens telkens één extra kaart, dus in ronde twee krijgt iedereen twee kaarten, bij ronde drie krijgt iedereen drie kaarten enzovoorts.

Hierna kan het spel beginnen. Er is bij dit spel geen volgorde van wie er begint met opleggen. Als je denkt dat je de laagste kaart hebt mag je die opleggen. Het is de bedoeling dat je tijdens dit spel niet communiceert door te praten of te gebaren, je moet je medespelers dus echt goed inschatten. Als alle kaarten in de goede volgorde zijn uitgespeeld ga je verder naar het volgende level. Als een speler een kaart speelt die op dat moment niet de laagste kaart in het spel is dan roepen de medespelers STOP! Het spel wordt hierna direct onderbroken en de spelers moeten dan een leven inleveren. Alle kaarten die lager zijn dan de afgelegde kaart worden vervolgens weg gelegd en de spelers vervolgen het level. Het is belangrijk om hierna de concentratie weer op te bouwen, zodat je niet weer de fout in gaat.

In het spel bestaan ook nog vallende sterren kaarten. Je krijgt er al één aan het begin van het spel. Daarnaast krijg je na het behalen van level 2, 3, 5, 6, 8 en 9 een beloning. Deze beloning kan een vallende ster of een leven zijn en staat rechtsonder in de hoek van de levelkaart.

Met een vallende ster kan je op ieder moment voorstellen om deze in te zetten door je hand op te steken. Als de medespelers hiermee instemmen wordt de vallende ster ingezet en leggen alle spelers de laagste waarde in hun hand af. De kaarten gaan vervolgens terug op de stapel kaarten die niet gebruikt zijn en de vallende ster gaat terug in de doos. Hierna gaan de spelers weer verder met het spel.


Als je met de groep het laatste level haalt dan heb je het spel gewonnen, je bent dan één mind. Moet je bij het voltooien van het laatste level alsnog je laatste levenskaart inzetten? Dan heb je helaas alsnog verloren.


Pluspunten

+ Het is een snel spel.

+ De spelregels zijn eenvoudig te leren.

+ Je speelt met elkaar tegen het spel.

+ Makkelijk mee te nemen door het kleine formaat.


Minpunten

- Er is helemaal geen communicatie nodig tijdens het spelen.

- Het spel kan aan het begin wat lastig zijn.


Beoordeling

In eerste instantie werd ik niet echt heel erg enthousiast toen ik het spel voor de eerste keer zag, want hoe kan een spel waarbij je niet mag communiceren leuk zijn? Aan het begin van het spel kan het soms wat lastig zijn dat je niet kan communiceren. De spelers zijn nog niet allemaal op hetzelfde niveau qua denken, maar naarmate het spel vordert heb je steeds beter door hoe iedereen denkt en wanneer het voor jou tijd is om een kaart af te leggen.

Daarnaast vind ik het leuk dat je eigenlijk met z'n alle tegen het spel speelt. Je moet één team vormen om alle levels te halen. Het geeft ook voldaan gevoel als je meerdere levels weet te halen en zelfs het spel weet te winnen. Je zult merken dat je dit steeds beter onder de knie krijgt naarmate het spel vordert. Als je wel wilt communiceren tijdens een spel, dan is dit spel niet geschikt voor jou.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page