top of page
  • Foto van schrijverMirthe

Verlos kunde

Naam: Verlos Kunde

Soort spel: Escape room/partyspel

Aantal speler: 3 - 6 spelers

Speeltijd: 60 minuten

Leeftijd: 12+

Uitgever: Huisarrest

Prijs: €24.95


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

  • 3 enveloppen voor de verschillende rondes

  • 1 notitieblok

  • 1 pen

Voordat het spel begint ga je naar www.huisarrest.com en voer je de unieke code in die je hebt gekregen. Je legt pen en papier binnen handbereik om tijdens het spel notities te kunnen maken. Zodra je de introductietekst van de eerste ronde hebt gelezen start je de klok en dan heb je 60 minuten om het telefoonnummer van de verloskundige te ontrafelen.


De spelregels

Het spel bestaat uit drie verschillende rondes en deze moet je in chronologische volgorde spelen. Voordat je de enveloppe van de desbetreffende ronde opent lees je eerst de introductietekst op de website. Op de enveloppe staat welke ronde je speelt en welke materialen er in zitten. Het kan ook zijn dat je materialen uit vorige rondes moet gebruiken.

Tijdens de rondes moet je elk item goed onderzoeken, zodat je niet over het hoofd ziet. Je hoeft geen van de items stuk te maken om tot de juiste code te komen.

Als je denkt dat je de oplossing van de ronde gevonden hebt dan voer je de code in op de website. Is het antwoord juist? Dan wordt je doorgestuurd naar de volgende ronde. Maar als het antwoord fout is gaat er één minuut van de tijd af.


Tijdens de ronde komen er ook pop-ups in beeld die je open kan klikken, dan komt er een hint in beeld die je eventueel kan gebruiken om verder te komen in het spel. Je kan de hints ten alle tijde aan klikken via het menu op de website, deze blijven beschikbaar.


Het spel eindigt als je de laatste code goed hebt ingevuld. Als dit binnen de tijd is dan stopt de klok en heb je het spel gewonnen. Mocht het zo zijn dat je niet binnen de tijd bent dan blijft de klok wel doorlopen, zodat je het spel alsnog kan afmaken.


Pluspunten

+ Je kan het spel laten personaliseren.

+ Als je er even niet uit komt kan je hints gebruiken.

+ Mooie combinatie tussen online en offline.

+ Er is een goede combinatie gemaakt tussen makkelijke en moeilijke onderdelen.

+ Ideaal voor op babyshowers.


Minpunten

- Je kan het spel maar 1 keer spelen.


Beoordeling

Verlos kunde is een escape room spel waarbij je binnen 60 minuten het nummer van de verloskundige moet proberen te vinden. Bij dit spel kruip je in de huid van een hoogzwangere waarbij de weeën net begonnen zijn. Je wilt de verloskundige bellen, maar bent het telefoonnummer kwijt. Door het spelen van verschillende rondes kan je deze achterhalen, zodat je haar op tijd kan bellen.

Wat vooral heel erg leuk is aan dit spel is dat je het kan laten personaliseren. Ik zal niet teveel verklappen, maar ik vond dit heel erg leuk bedacht. Dan wordt je nog net even wat meer meegenomen in het spel. Zeker omdat ik net moeder ben geworden vond ik dit thema heel erg leuk bedacht.

Het spel heeft een mooie combinatie van online en offline. De verschillende puzzels speel je offline, maar de oplossing van elke ronde vul je in in de online omgeving. Hier is ook de klok te vinden. Iedere keer als je een fout antwoord invoert gaat er bovendien een minuut van je tijd af, je kan dus niet zomaar alles invullen. Daarnaast kan je in de online omgeving ook hints krijgen. Deze staan aan de zijkant en je hoeft ze ook niet perse open te klikken. Je kan er dus zelf voor kiezen of je zonder hints of met hints speelt. Wij hadden op een gegeven moment wel een hint nodig en dan is het wel jammer dat je de rest van de hints ook ziet, totdat je bij het onderdeel bent waar jij de hint voor nodig hebt.

Ik kan niet echt een nadeel bedenken aan dit spel. Behalve dan dat je het maar 1 keer kan spelen, net zoals bij andere escape room spellen. Wat wel heel erg leuk is aan deze escape room is dat er allemaal verschillende onderdelen en puzzels zijn, het spel is veelzijdig. Sommige onderdelen zijn makkelijker dan anderen, maar ik denk dat er een goede combinatie is gemaakt tussen makkelijk en moeilijk.

Ik denk dat dit spel ideaal is om te spelen op een babyshower. Je kan het spel spelen met 3 tot 6 personen. Wij hebben het met z'n tweeën gespeeld en dat was ook prima te doen. Mocht je het op een babyshower met een nog grotere groep spelen dan kan je er ook voor kiezen om meerdere exemplaren te bestellen. Dan kan je misschien een wedstrijdje houden tussen verschillende groepen en kijken wie het snelst het nummer heeft ontrafeld.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page