top of page
  • Foto van schrijverMirthe

What Do You Meme?

Naam: What Do You Meme?

Soort spel: Partyspel

Aantal speler: 3+ spelers

Speeltijd: 30 - 90 minuten

Leeftijd: 18+

Uitgever: DGTL Detox

Prijs: €32.99


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

  • 363 tekstkaarten

  • 72 fotokaarten

  • 1 ezel

Voordat het spel begint schud je de tekstkaarten en geef je iedere speler 7 van deze kaarten. De speler met de meeste volgers mag als eerste de jury zijn.


De spelregels

De jury bekijkt de fotokaarten en kiest er 1 voor de ronde. Hij laat de foto aan alle spelers zien en zet de kaart op de ezel. Alle spelers kiezen vervolgens één van hun tekstkaarten, met als bedoeling om de grappigste combinatie met de foto te maken.

Elke speler geeft zijn kaart met de tekst naar beneden aan de jury. Zodra de jury alle kaarten heeft ontvangen, schudt hij ze door elkaar. Daarna leest hij ze hardop voor en legt ze open voor zich neer. De jury bepaalt uiteindelijk welke kaart het beste bij de foto past en dus de grappigste combinatie vormt. De speler die deze kaart heeft gekozen wint de ronde en de fotokaart. Aan het einde van het spel telt iedere fotokaart voor 1 punt.


Als iemand een freestyle-kaart heeft dan moet hij deze direct gebruiken. Je legt de kaart met de tekst naar boven op tafel. Alle andere spelers leggen hun 7 tekstkaarten neer en moeten zelf een tekst verzinnen voor deze ronde. Je mag je tekst anoniem inleveren of hardop zeggen als je moedig genoeg bent.

Het kan ook zijn dat je 7 tekstkaarten super slecht zijn. Dan mag je een gewonnen fotokaart inruilen voor 7 nieuwe tekstkaarten.

Om het spel nog leuker te maken kan je natuurlijk ook eigen foto's gebruiken om zo grappige memes te maken over je vrienden.

Er zijn ook kaarten die aangeduid zijn met HOT, deze kaarten zijn wat extremer en je kan kiezen deze uit het spel te halen.


Nadat de ronde is geëindigd leveren alle spelers hun tekstkaarten in voor 7 nieuwe. De speler links van de speler neemt de rol van jury over en zo speel je telkens opnieuw weer een ronde. Het spel eindigt zodra één speler 20 punten heeft behaald, deze speler wint het spel.


Pluspunten

+ Het spel is een geschikt partyspel.

+ Je kan eindeloos combinaties maken.

+ Werkt gegarandeerd op je lachspieren.

+ Het spel zit in een klein doosje en is dus eenvoudig mee te nemen.


Minpunten

- Het spel is niet geschikt voor jonge spelers.

- Niet geschikt voor mensen zonder humor.


Beoordeling

Ken je die grappige meme's die je vaak op social media voorbij ziet komen? Nu heb je de kans om zelf de leukste meme's te maken! In What do you Meme? ben je om de beurt de jury. Als jury heb je de taak om een fotokaart uit te kiezen, daarna mogen de andere spelers uit hun kaarten er een leuke tekst bij kiezen. De speler die de jury is kiest dan uiteindelijk de beste of grappigste tekst uit die goed bij de foto past. De speler die de gekozen kaart heeft ingezet krijgt een punt. De speler die als eerste 20 punten weet te behalen wint het spel en mag zich dus de speler met de beste humor noemen.

What do you Meme? is echt een heel leuk partyspel. Dit is nou echt zo'n spel dat je meeneemt naar feestjes en bij de meeste mensen direct in de smaak zal vallen. Het spel werkt gegarandeerd op je lachspieren. Soms zijn er spelers die gewoon onwijs goede teksten kiezen bij de foto's. Het kan natuurlijk zo zijn dat je allemaal slechte kaarten hebt, dan heb je ook nog de mogelijkheid om je kaarten in te wisselen voor nieuwe, maar dan moet je wel je een gewonnen kaart inleveren.

Het enige nadeel vind ik dat dit spel niet geschikt is voor jonge kinderen en mensen zonder humor. Voor die eerste groep is er trouwens wel een kinderversie beschikbaar. Dus als je dit spel al leuk vind wil ik je aanraden om die ook te bestellen om met de kinderen te spelen. Er zitten naast de standaard kaarten ook nog extra hete kaarten in het spel, deze zijn wat extremer. Dus als je echt wilt lachen zou ik die erin verwerken. Er zijn ook freestylekaarten voor de echte grapjassen, dan kan je zelf je tekst verzinnen bij de kaarten, maar je kan natuurlijk ook een gewone kaarten gebruiken.

What do you Meme? vind ik een zeer geslaagd partyspel, de meeste meme's komen mij ook bekend voor en meestal kan je daar wel grappige teksten bij verzinnen.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page