top of page
 • Foto van schrijverMirthe

Zombie Puppies

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2022

Naam: Zombie Puppies

Soort spel: Kaartspel

Aantal spelers: 2 - 5 spelers

Speeltijd: 20 minuten

Leeftijd: 10+

Uitgever: Zombie Puppies

Prijs:


De voorbereiding

Het spel bestaat uit:

 • 5 puppy kaarten

 • 1 speciale kaart

 • 48 infectiekaarten

 • 32 genezingskaarten

 • 30 actiekaarten

 • 5 overzichtskaarten

Voordat het spel begint maak je 2 trekstapels die goed geschud zijn. Je maakt een roze stapel met de infectiekaarten en een groene stapel met de genezings- en actiekaarten. De speciale kaart met de professor leg je open in het midden van die stapels. Links en rechts van de stapels laat je wat ruimte vrij voor de aflegstapels.

Elke speler kiest daarna 1 puppykaart uit en krijgt 6 handkaarten. 2 van die kaarten zijn van de roze stapel en 4 van die kaarten zijn van de groene stapel.

Voor je heb je ruimte nodig om 4 pilaren op te bouwen. Elke pilaar heeft maximaal 5 kaarten en wordt gesorteerd op A, B, C en D.


De spelregels

Je arme puppy is besmet door het zombievirus. Snel, je moet voorkomen dat je schattige puppy verandert in een hersendode zombiepuppy. Er zijn slechts 2 manieren om dit te doen: verander alle andere puppy's in zombie-puppy's door ze 5 infectiekaarten van hetzelfde soort (A/B/C/D) te geven of verzamel 3 genezingskaarten van dezelfde soort (A/B/C/D) en krijg het genezingsserum, dit beëindigt het spel voor iedereen.


Tijdens je beurt mag je 2 kaarten spelen, 1 roze en 1 groene kaart. Je bepaalt zelf welke kaart je eerst speelt. De groene kaart kan een genezingskaart of actiekaart zijn. Je hoeft geen kaarten te spelen als je niet wilt of kunt. Daarna vul je je hand weer aan, zodat je 2 roze kaarten hebt en 4 groene.


Een infectiekaart valt de andere spelers aan. Plaats deze met de afbeelding naar boven voor een speler naar keuze bij de bijbehorende pilaar (A/B/C/D).

Een genezingskaart helpt je om je puppy te verdedigen. Leg het met de afbeelding naar boven voor jezelf bij de bijbehorende pilaar (A/B/C/D).

Infectie- en genezingskaarten van hetzelfde soort (A-A, B-B, C-C, D-D) neutraliseren elkaar. Je legt de kaarten onmiddelijk op de juiste aflegstapels. Neutralisatie vindt alleen plaats wanneer

een genezings- of infectiekaart is geplaatst op een van de pilaren voor je.


Verzamel 2 genzingskaarten van dezelfde soort (A-A/B-B/C-C/D-D) om de professorkaart te bemachtigen. Je kunt nu een extra infectiekaart spelen. Je kan dit doen bij elke beurt zolang je de professorkaart voor je hebt. Wanneer een andere speler ook 2 genezingskaarten van dezelfde soort verzamelt krijgt die speler de professorkaart. Als niemand 2 genezingskaarten heeft ligt de professorkaart in het midden van de tafel.


Actiekaarten helpen je altijd en ze komen met een verscheidenheid aan aanvals- of onderzoeks-/verdedigingsstrategieën. Sommige acties worden direct uitgevoerd. Sommige blijven een hele ronde bestaan of kunnen alleen in je volgende beurt worden gebruikt. Ze worden zichtbaar voor een speler gelegd totdat ze niet meer geldig zijn of direct op de aflegstapel voor onmiddellijke acties. De actiekaarten zijn:

 • Stelen - steel een genezingskaart van de pilaar van een andere speler.

 • Beschermen - bescherm jezelf tegen elke aanval gedurende 1 ronde. Dit omvat alle infectie- of actiekaarten tegen jou.

 • Spelen - speel een derde kaart naar keuze in je volgende beurt. Pak tussendoor geen kaarten meer op.

 • Schuiven - schuif een infectiekaart van een van je pilaren voor je naar de overeenkomstige pilaar van een andere speler.

 • Verwisselen - verwissel een infectiepilaar voor je met een infectiezuil van een andere speler. Het kan van de hetzelfde type of een ander type zijn.

 • Kiezen - kies wie 1 ronde moet overslaan.


Zodra je de 5e infectiekaar van dezelfde soort (A/B/C/D) hebt ontvangen moet je je puppykaart omdraaien en wordt je zo een zombiepuppy. Die puppy is nu in hersendood. Je kunt geen genezings- of actiekaarten spelen. Je kan ook geen infectiekaarten meer ontvangen, maar je kan nog wel een infectiekaart spelen tijdens je beurt. Je houdt dus de twee roze kaarten op hand en vult je hand aan zoals gewoonlijk.


Pluspunten

+ Het spel zit in een klein doosje.

+ Het artwork is mooi.

+ De actiekaarten geven een leuk effect.

+ Er is veel interactie tussen andere spelers.


Minpunten

- Het is geen spel wat je de hele avond speelt.


Beoordeling

Probeer de puppy's van andere spelers te besmetten, maar kijk uit dat jou puppy niet veranderd in een zombie! Wanneer je aan de beurt bent mag je twee kaarten spelen: een genezings- of actiekaart en een infectiekaart, waarmee je de andere spelers kan aanvallen. Zodra je 5 infectiekaarten met dezelfde letter hebt verlies je het spel, maar je kan deze kaarten dus neutraliseren door genezingskaarten te spelen. Als alle puppy's van de andere spelers in zombies zijn veranderd of als je 3 genezingskaarten hebt verzameld met dezelfde letter dan win je het spel!

Tijdens het spel kan je ook nog actiekaarten spelen. Deze actiekaarten geven een leuk effect aan het spel. Zo kan je kaarten van andere spelers stelen, spelers een ronde laten overslaan of een extra kaart spelen. Allemaal actie om andere spelers dus lekker te dwarsbomen!

Zombie Puppies is niet een spel wat je de hele avond speelt. De regels zijn niet moeilijk en ook niet moeilijk uit te leggen, maar het spel is niet heel erg vernieuwend ten opzichte van andere kaartspellen. Het spel is wel zeker geschikt om met kinderen te spelen, ondanks de zombies, want het artwork is heel erg vrolijk.

Tijdens het spel is er overigens wel super veel interactie tijdens de andere spelers. Niet alleen door de actiekaarten die je speelt, maar ook door de infectiekaarten. Tijdens je beurt speel je dus iedere keer één infectiekaart die je voor een andere speler neerlegt. Kijk daarbij goed naar wat deze speler al voor kaarten heeft. Overigens kan je een extra infectiekaart spelen als je de professor hebt. Deze krijg je als je twee genezingskaarten hebt van hetzelfde soort. Zo kan je net die extra kaart spelen. Misschien kan je andere spelers wel goed dwarsbomen en net die kaart spelen waardoor hun puppy in een zombie verandert.

Het spel wat ik heb gespeeld is een prototype. Dit spel gaat vandaag live op kickstarter en deze versie zal dus misschien beetje verschillen met het spel wat ik heb gespeeld.

Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page